Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 Isten

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Rob Benedict
Isten adatai
Faja isten
Neme férfi testbe bújt (Chuck Shirley)
Életkora ismeretlen
Képességei Isten prófétája; képes előre látni a jövőt
Foglalkozása a világ teremtője és ura

Isten az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Rob Benedict alakít.

Isten a sorozatban a világ urát és teremtőjét alakítja, aki a kezdetektől fogva figyeli a Földön zajló eseményeket. Otthona a Mennyország. Kezdetben létrehozta a világot, majd az angyalokat, ám mikor megteremtette az embert, az egyik angyal, Lucifer féltékeny lett rájuk, és fellépett atyja döntése ellen, ezért pedig Isten utasítására Mihály arkangyallal a Pokolba száműztette. Istennek a Földön több prófétája is van, nem beszélve az angyalokról, akik hűséges katonáiként szolgálják. Közülük csupán csak négy látta őt: Mihály, Lucifer, Gábriel és Rafael. Isteni képessége van, halhatatlan.

Isten neve először az 1. évad közepe felé hangzik el, mikor egy vak gyógyító, Roy Le Grange úgy véli, Isten rajta keresztül gyógyítja az embereket, noha tudtán kívül, valójában felesége és egy kaszás áll a háttérben.

A 2. évadban providence-i polgárok gyilkolnak, és tettüket azzal magyarázzák, hogy Isten utasítására öltek, ugyanis megjelent nekik. Később derül ki, hogy csupán egy tiszteletes szelleme ösztönözte őket, akit korábban szintén megöltek.

A 4. évad elején Isten parancsba adja egyik angyalának, Castielnek, mentse ki Dean Winchestert a Pokolból, hiszen kulcsfontossága van a Pokol ellen vívott harcban, ő Mihály arkangyal porhüvelye. Az évad végén Dean megtudja Zakariástól, hogy az angyalok azt tervezik, engednek az Apokalipszis eljövetelének, és ekkor feltezi a kérdést: Isten vajon hol van? Az angyal azt válaszolja, elhagyta őket.

Az 5. évadban, Lucifer szabadulását követően, Isten megmenti a fivéreket előle, és egy repülőre teszi őket. Az évad során Castiel Dean amulettjével próbál ráakadni a Mindenható nyomára, állítása szerint ugyanis az a közelében izzani kezd, ám sikertelenül. Mikor a Winchesterek meghalnak, találkoznak a Mennyországban egy Józsue nevű angyallal, akiről kiderül, ő az egyetlen, akivel Isten kommunikál, és szerinte Isten ismeretlen okokból a Földön tartózkodik. Az évad végén az egyik próféta, Chuck Shirley elkezdi írni könyvének befejezését, melyben szó esik Dean Impalájának fontosságáról, és ami Dean és Mihály összecsapásával zárul. Amint végzett vele, Chuck fehér ruhába öltözve, hátradől székében, elmosolyodik, és mintha Isten bújt volna belé, egy villanás erejével eltűnik. Később feltámasztja elesett angyalát, Castielt, visszaadja neki képességeit és visszafogadja őt a Mennybe.

Epizódjai:
- Swan Song

Chuck Shirley

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Rob Benedict
Chuck Shirley adatai
Álneve Carver Edlund
Faja ember
Neme férfi
Életkora kb. 30 éves
Képességei Isten prófétája; képes előre látni a jövőt
Foglalkozása író
Élettársa Becky Rosen (korábban)
Lakóhelye Kripke's Hollow, USA

Chuck Shirley az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Rob Benedict alakít.

 

Chuck a sorozatban egy Kripke's Hollow-i írót alakít, aki tudtán kívül Isten egyik prófétája, ebből kifolyólag látja a jövőt. Ezt kihasználva írja meg Carver Edlund álnéven, "Odaát" címen könyvsorozatát, mely a Winchester fivérek kalandjait követi nyomon, első vadászataiktól kezdve. A könyvei rengeteg embert ragadnak magukkal, így egész szép rajongótáborra tesz szert, sikeresek művésszé válik.

Chuck a 4. évad vége fele jelenik meg; a Winchester fiúk egy könyvesboltban ugyanis rábukkannak az "Odaát" könyvekre, és azonnal magukra ismernek bennük, ezért elhatározzák, felkeresik a szerzőt, Carver Edlundot. Rá is találnak otthonában, ahol kiderül, a valódi neve Chuck Shirley, és rejtélyes módon előre látja a jövőt, ezt felhasználva írja műveit is. Elmeséli legutóbbi álmát, melyben Sam felkereste Lilith-et egy motelszobában, és ágyba bújt vele, Deant pedig elütötték egy autóval, és az Impaláját is megpróbálták ellopni. Mikor Winchesterék barátja, Castiel is ellátogat Chuckhoz, felfedi, hogy ő maga Isten egyik prófétája, ennek köszönheti különleges képességét, illetve hogy a látottakat semmiféleképpen nem lehet megváltoztatni.

Ennek ellenére, mikor Lilith valóban feltűnik Sam körül, Dean a démon elé viszi Chuckot, ennek következtében a prófétát védelmező arkangyal megjelenik, Lilith pedig kénytelen menekülőre fogni. Chuck a történtek után elhatározza, hogy öngyilkos lesz, ám Zakariás arkangyal megjelenik, és közli vele: hiába tenné meg, fontossága révén az angyalok úgyis feltámasztanák. Chuck tovább folytatja irományait, az évad végére pedig tudomást szerez a közelgő Apokalipszisről, ezért nőkkel múlatná az időt, amikor is betoppan hozzá Dean és Castiel, és arról érdeklődnek, merre találják Samet. Miután Chuck válaszolt, arkangyal kezd közeledni, Cas még időben a megadott helyre teleportálja Deant, a szobát pedig hatalmas fényözön árasztja el.

Az 5. évadban, Lucifer szabadulását követően, Dean és Sam ismét felkeresik Chuckot, aki azzal az információkkal szolgál nekik, hogy Castiel barátjukat az angyalok megölték. A srác ugyan folytatja könyvei írását, egy újabb víziója során rájön, hogy Mihály arkangyal kardja a Földön van elrejtve, ez pedig értékes információ Luciferrel szemben, ezért azonnal eljuttatja ezt Winchesterékhez egyik legfanatikusabb rajongójával, Becky-vel. Mikor Deant Zakariás a jövőbe, a démonok uralta 2014-be küldi, hogy lássa, milyen lesz a világ, ha nem fogadja testébe Mihályt, a fiú itt az ellenállók közt összetalálkozik Chuck-kal is, aki azonban később egy Lucifer ellen tervezett akció során meghal. Az "Odaát" rajongói egy alkalommal összejövetelt szerveznek egy szállodában, ahová Becky elcsalja a testvéreket is. A Chuck nyitóbeszédével kezdődő est azonban hamarosan elfajul, amikor kiderül, hogy az épületben valódi, bosszúálló szellemek kísértenek, és kezdenek el gyilkolni. A szörnyetegeket végül sikerül megfékezni, ebben pedig szerepet vállal Chuck is, melytől Becky azonnal beleszeret, majd egymásra is találnak. Az évad végén Chuck szakít Becky-vel, és -miközben Deannek elmondja telefonon, hogy Lucifer és Mihály összecsapása egy lawrence-i temetőben lesz- befejezi sorozatát; leírja a végkifejletet, illetve a Chevrolet Impala kulcsszerepét a történetben, majd miután végzett vele, mosolyogva, fehér ruhába öltözve hátradől, és mintha Isten bújt volna a testébe, egy villanás erejével eltűnik.

Epizódjai:
- The Monster at the End of This Book
- Sympathy for the Devil
- The End
- The Real Ghostbusters
- Swan Song

 

 

Józsue

 

 
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Roger Aaron Brown
Józsue adatai
Faja angyal
Neme férfi [porhüvely]
Életkora ismeretlen
Képességei angyali képesség,
halhatatlan
Foglalkozása Isten szolgája,
a Mennyek kertésze

Józsue az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Roger Aaron Brown alakít.

Józsue a sorozatban Isten egyik angyalát alakítja, aki a Mennyország kertésze, és ő az, akivel az Úr egyedül kommunikál, ugyanis szerinte ő az, aki egyedül megérti. Porhüvelye egy fekete bőrű férfi. A Mennyekben ő gondozója egy helynek, amit ő csak "kertnek" hív, ez a hely az összes Menny közepe. Halhatatlan.

Józsue az 5. évadban tűnik fel; mikor a Winchester fivéreket két vadász meggyilkolja, a fiúknak a Mennyben Castiel azt tanácsolja, keressék fel Józsuét, ugyanis ő segíthet nekik. Dean és Sam előbb-utóbb eljutnak a "kerthez", melyben megtalálhatják az angyalt, ám Zakariás fogságába esnek. Ekkor jelenik meg Józsue, és megkéri Zakariást, engedje el a testvéreket, ez az Úr akarata, és ha nem teszi, következményei lesznek. Miután Zakariás eleget tett a kérésnek, Deanék a "kertben" találják magukat, amit Józsue szerint mindenki másképpen lát, a fivérek például egy botanikus kertként. Ézsáu felfedi, ő az egyetlen, akivel Isten kommunikál, mivel szerinte ő az, aki megérti. A beszélgetés során még kiderül, hogy Isten jelenleg ismeretlen célból a Földön tartózkodik, és nem érdekli az Apokalipszis, ráadásul ő volt az, aki Lucifer szabadulásakor a repülőre tette a fivéreket, és Castielt is visszahozta a halálból. Végül Józsue kifejezi sajnálatát, és mielőtt visszaküldi a fiúkat földi testükbe, elmondja, már többször is voltak itt, csak ki lett törölve emlékezetük, ám ezúttal Isten akarata szerint emlékezniük kell.

Epizódjai:
- Dark Side of the Moon

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 48
Heti: 22
Havi: 1 044
Össz.: 190 389

Látogatottság növelés
Oldal: Isten és józsue
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: supernatural idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »