Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

   Zakariás

 

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Kurt Fuller
Zakariás adatai
Beceneve Zak
Álneve Mr. Adler
Faja angyal
Neme férfi [porhüvely]
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2010.április (Dean megöli)
Képességei angyali képesség,
halhatatlan
Foglalkozása Isten szolgája

Zakariás az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Kurt Fuller alakít.

Zakariás a sorozatban egy magas rangú angyalt alakít, aki Isten egyik hű katonája. Angyal lévén, több angyali, természetfeletti képességgel rendelkezik, ráadásul halhatatlan. Hatalmas szárnyai vannak, hangja fülsiketítő, puszta látványa pedig kiégeti a halandó emberek szemét, így azokkal csak emberi testen keresztül képes kommunikálni. Egy alkalommal megemlíti, hogy a Mennyekben hat szárnya és négy arca van, melyek közül az egyik oroszlán. Porhüvelye egy középkorú férfi. Zakariás a Mennyekben nagyobb rangot képvisel, több angyal feljebbvalója, köztük Castielé.

Zakariás az 4. évad végén jelenik meg; a Winchester fivéreket egy másik világba "varázsolja", hogy ott maguk ébredhessenek rá, milyen fontos szerepet töltenek be a vadászok világában. Miután célját elérte, egy csettintéssel mindent visszaállít a megszokott kerékvágásba, és megpróbálja elmagyarázni Deannek, hogy ő lesz az, aki meg fogja menteni a világot az Apokalipszistől. Később feltűnik a színen Chuck Shirley, aki valójában az angyalok prófétája, és miután találkozott a fivérekkel, úgy dönt, nem folytatja tovább jövőlátó életmódját, és öngyilkos akar lenni, ekkor pedig Zakariás keresi fel, és közli vele, hiába tenné azt meg, fontossága miatt ő úgyis feltámasztaná. Az évad végén, miután Dean letette Castiel előtt az esküt, miszerint mindenképpen meg fogja akadályozni a világvégét, az angyal Cas-szel egy biztonságos helyre viszi a fiút, ahol azonban kiderül, minderre csak azért van szükség, hogy Dean semmiképpen ne tudjon beleavatkozni Lucifer felszabadításába, melyet az angyalok rejtélyes okokból támogatnak. Csakhogy Castiel végül mégiscsak Dean oldalára áll; elmenekül a fiúval, Zakariást pedig egy falra festett Enochiai pecséttel elteleportálja.

Az 5. évadban, Lucifer szabadulását követően, Zakariás azon fáradozik, hogy maga mellé állítsa Deant, akiről később kiderül, hogy ő maga Mihály arkangyal porhüvelye, csak az ő testén keresztül képes a Földre jutni, ahhoz azonban a fiú beleegyezése szükséges. Mivel ebbe Dean nem akarja beleadni a derekát, és egy alkalommal ő is elteleportálja Zakariást és társait, az angyal elfogja, és öccsével együtt kínozni kezdi a srácot. Váratlanul azonban a halottnak hitt Castiel jelenik meg; Zakariás két testőrét az angyalölő tőrrel megöli, őt magát azonban futni hagyja. Mivel ezt követően, Dean és Sam a Castől kapott Enochiai pecsétekkel az angyalok szeme előtt láthatatlanná válnak, Zakariás keresztény hittérítőkkel próbál a nyomukra akadni, és sikerrel jár; miután rátalált Deanre, előrerepíti őt 2014-be, hogy saját szemével láthassa, mivé lesz a világ, ha nem mond igent Mihálynak. A fiú végigél néhány napot a Lucifer, káosz és Croatoan vírussal fertőzöttek uralta Kansas City-ben, ennek ellenére, még így sem hajlandó beleegyezni a kérésbe. Zak ettől teljesen bepipul, és fogolyként akarja magával vinni a fiút, ám Castiel még időben kimenti onnan Deant. Amikor a testvéreket meggyilkolják, Zakariás a Mennyben azonnal hajtóvadászatot indít ellenük, és hamarosan el is kapja őket. Ekkor megemlíti, hogy Mary Winchester milyen hasznos lett számára, utalva rá, hogy a szajhájává vált. Ütlegelni kezdi Deant, amiért már mindenki rajta röhög, hogy nem képes elvégezni a feladatát, azonban megjelenik Józsue, az Istennel egyedül kommunikáló angyal, és megparancsolja Zakariásnak, hagyja békén a fiúkat, ez az Úr utasítása. Az angyal eleget tesz a kérésnek, noha ezt követően kirúgják a Mennyből. A Földön éli tovább életét, bárokban iszogatva, később azonban felettesei visszafogadják, új feladattal bízzák meg: fel kell támasztania Adam Milligant, a legkisebb Winchester testvért, és meg kell védenie, hiszen ő is megfelel Mihálynak porhüvelyként. Ugyan a srác Deanék karmai közé kerül, az angyal megjelenik Adam álmában, és magához csalja, azt ígérve, hogy visszahozza neki elhunyt anyját. Végül a tesók, miközben öccsük kiszabadításán fáradoznak, az angyalok szobájában szembekerülnek Zakariással, aki elkezdi kínozni Samet és Adamet, hogy ezzel végre rábírja Deant a kérésre. A fiú igent mond, azzal a feltétellel, ha Zak meghal. Az hívni kezdi Mihályt, és dühében közelebb lép Deanhez, mire az előrántja az angyalölő tőrt, és fejen szúrja vele ellenfelét. Zakariás meghal.

Epizódjai:
- It’s a Terrible Life
- The Monster at the End of This Book
- Lucifer Rising
- Sympathy for the Devil
- The End
- Point of No Return

 Kurt Fuller 1953. szeptember 16-án született a kaliforniai San Franciscoban. Filmes pályafutásán elsősorban a Wayne világa című film szereplője és rendezőjeként ismerték el, majd játszott a Szellemirtók 2.-ben. Több filmben és tucatnyi sorozatban szerepelt, legtöbbször komikus karaktert alakított. 2008-ban kapta szerepét az Odaátban.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 57
Heti: 197
Havi: 813
Össz.: 192 926

Látogatottság növelés
Oldal: Zakariás
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »