Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 Halál

Miscellaneous Actor Oh Hello Death played by Julian Richings

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Julian Richings
Halál adatai
Faja az Apokalipszis lovasa
Neme férfi testbe bújt
Életkora ismeretlen
Képességei képes holtakat feltámasztani, embereket elpusztítani,
halhatatlan

 
Halál az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Julian Richings alakít.

Halál a sorozatban az Apokalipszis egyik lovasát alakítja, aki évmilliók óta járja a világot, különböző univerzumokat, még Istennél is idősebb. Ő az ura életnek és halálnak, képes az embereket feltámasztani és elpusztítani. Halhatatlan. Mint mindegyik lovasnak, neki is van egy gyűrűje, amiből az erejét meríti, és ami valójában Lucifer ketrecének a kulcsa.

Lucifer az 5. évad közepén úgy dönt, megidézi Halált, aminek érdekében egy rituálé során feláldoz egy csapat démont. Ugyan a Winchester fivérek majdnem véget vetnek tervének, a Sátán végül boldogan köszönti a lovast. Nem sokkal ezek után, Halál a Dél-Dakotai Sioux Falls városába látogat, ahol több tucat holtat támaszt fel a temetőből, köztük Bobby Singer feleségét, Karent. Az élőholtak visszatérnek családjaikhoz, akik boldogan fogadják őket, ám hamarosan az előbbiek megvadulnak, és az emberek ellen fordulnak. A környéken Winchesterek és Bobby végeznek az összes zombival, köztük Karennel is, aki előtte azonban még elmondja Bobby-nak: a Halál azt üzeni neki, ő következik, amiért segíti a testvéreket.

A halál gyűrűje

Az évad végére Dean és Sam rájönnek, hogyan lehetne visszazárni Lucifert a ketrecébe, ám ahhoz mind a négy lovas gyűrűje szükségeltetik. Miután megszereztek hármat, már csak Halálé van hátra, akit ezt követően nagy erőkkel kezdenek keresni. 

Mivel a kutatás nem jár sikerrel, Bobby alkut köt egy Crowley nevű démonnal, így az felfedi előttük a lovas tartózkodási helyét: Chicagoban van, ugyanis a város hamarosan megsemmisül. Dean és Crowley először a "lovasok istállójában" keresik Halált, végül azonban egy belvárosi pizzériában találják meg. A lény az egész helységet kiirtotta. Dean egyedül megy be, hogy különleges sarlójával megölje, az azonban egy pizzát étkezve, észreveszi, és magához ragadja tőle a fegyvert. Letessékeli magához a fiút, és közli vele; ő nem szeretne nagy felhajtást az Apokalipszissel, hisz a Föld neki csak egy jelentéktelen kis bolygó a galaxisban, és akár Isten helyét is át tudná venni, ha Lucifer nem tartaná őt féken egy átokkal. Halál végül saját maga adja át gyűrűjét Deannek, elmondja, hogy kell használni, előbb azonban még megígérteti vele, hogy hagyni fogja Samnek, hogy igent mondjon az Ördögnek. A fiú beleegyezik.

Epizódjai:
- Abandon All Hope
- Two Minutes To Midnight

Tessa 

 
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Lindsey McKeon
Tessa adatai
Faja kaszás
Neme női alakot felvett
Életkora ismeretlen
Képességei halál előidézése
Foglalkozása halott lelkek átszállítása a túlvilágra

 

Tessa az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Lindsey McKeon alakít.

 

2. évad Tessa az évad elején tűnik fel, amikor az élet-halál között lebegő Dean találkozik vele a kórházban. A kaszás haldokló lánynak adja ki magát, ám később felfedi előtte valódi kilétét, és választás elé állítja a fiút: vagy átjön vele a túlvilágra, vagy a Földön marad, ám ez esetben belőle is ugyanolyan szörnyeteg lesz, amilyenekre korábban vadászott. Végül John Winchester alkuja végett Tessát megszállja Azazel, és visszaküldi Deant az élők közé.

 4. évad Tessa az évad közepén tűnik fel, amikor egyik kaszás társát démonok elrabolják. Mikor egy halott fiú, Cole lelkét akarja szállítani, ismét találkozik az ideiglenesen szellemmé változott Winchester fivérekkel, akik megpróbálják megmenteni a pecséttörésre készülő Alastairtől és démonjaitól, ám azok őt is magukkal viszik.

Mikor azonban azok megölik a másik kaszást, Dean és Sam Tessa nyomára bukkannak, és sikeresen megmentik a lényt Alastairék elől. A kaszás-lány köszönetet mond a fiúknak, majd Cole-lal együtt visszatér a túlvilágra.

5. évad Az évad utolsó részében tűnik fel, amikor Dean megkéri a halált, hogy hozza fel Sam lelkét a pokolból. A halál rááll a dologra, de cserébe azt kéri Deantől, hogy viselje egy napig a gyűrűjét és végezze el a halál munkáját, mert "néha a halálnak is kell szabadság", de ha a gyűrűt leveszi, az egyességnek annyi.

Deant a munkája során Tessát kapja kísérőnek, aki a Dean által megérintett és halálba segített lelkeket elkísérte a túlvilágra. 

Egy kislánynál Dean elbizonytalanodik, nem érinti meg és a lány meggyógyul, de mivel helyette másnak kell meghalnia, mert megváltoztatta a jövőt, egy ápolónő hal meg.

A nő férje kiborul és öngyilkos akar lenni, autóba szállva ámokfutásba kezd. Dean beszáll a kocsiba, de a férj nem láthatja, mert a gyűrű mindenki elől "elrejti", így leveszi a gyűrűt és megállítja a férfit.

Ekkor azt hiszi veszített, a "munkát" azonban befejezi, és visszatér Bobbyhoz. Azonban megjelenik a halál és visszaadja Samnek a lelkét, de figyelmezteti, hogy falat húzott az emlékek köré és a falat "nem szabad kapargatni". 

Epizódjai:
- Ha eljön a kaszás...
- Death Takes a Holiday

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 57
Heti: 190
Havi: 806
Össz.: 192 919

Látogatottság növelés
Oldal: A Halál és a kaszás
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »