Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 

 Azazel

azazel.jpg

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Jeffrey Dean Morgan,
Fredric Lehne,
Christopher B. MacCabe,
Mitch Pileggi,
Rob LaBelle
Azazel adatai
Beceneve Sárgaszemű démon
Faja fődémon
Neme férfi testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2007. (Dean megöli)
Képességei démoni, különleges erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája
Családja egykor Meg Masterset megszálló démon (démoni gyermek),
Tom (démoni gyermek, elhunyt)

Azazel az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Fredric Lehne, Christopher B. MacCabe, Rob LaBelle, Jeffrey Dean Morgan és Mitch Pileggi alakít.

Azazel a sorozatban a Pokol egyik vezetője, fődémona, akinek szeme sárgán világít. Ura Lucifer, akinek parancsára mindent elkövet, hogy megtörjön a Sátánt fogságban tartó 66 pecsét, ezért 1973. környékén több családhoz is betér, hogy csecsemőket ruházzon fel természetfeletti képességekkel, ezáltal a terv sikerességét növelve. egy középkorú férfibe van szállva, azon kívül fekete füstoszlopként látszik, van egy saját jele, mellyel meg lehet idézni. Humorosan fogja fel a dolgokat, ám hatalmas erő áll birtokában, melyek közül az egyik, hogy képes a halandó embereket és tárgyakat telekinetikusan mozgatni, elevenen felégetni, illetve belső vérzést okozni. Halhatatlan. Ezzel a képességgel ölte meg Mary Winchestert, melynek eredményeképpen annak férje, John bosszút esküdött ellene, és két fiával kitanulta a természetfelettire való vadászatot, hogy majd ha eljön az idő, végezhessenek vele. Két démoni gyermeke van, Meg és Tom.

Azazel az 1. évad elején jelenik meg először, amikor 1983. november 2-a éjszakáján Mary Winchester betér kisfia, Sammy szobájába, és megpillantja a démont, mint egy tötét árnyat a bölcsőnél. A sárgaszemű erejével a falhoz taszítja a nőt, majd a plafonon lángra lobbantja, így vele együtt az egész ház leég. A férj, John, miközben kimenekíti fiait, még látja Azazelt a lángok közt, és ekkor határozza el, előbb-utóbb megkeresi és megöli. John, Dean és Sam hosszú évekig vadásznak a természetfelettire, ám nem bukkannak Azazel nyomára. A démon azonban 22 évvel Mary meggyilkolása után ismét lecsap; ezúttal egyik alattvalóját bízza meg, hogy ölje meg Sam barátnőjét, Jessicát. Az évad során Winchesterék egyre közelebb kerülnek a sárgaszeműhöz, ezért egyik démoni gyermekét küldi, hogy kiiktassa a családot, ez azonban nem sikerül. Az évad végén Azazel elfogatja Johnt, és megszállja a testét, majd a testvéreket is foglyul ejti. Ekkor tesz utalást Samnek, miszerint ő egy különleges gyermek. A fiú azonban váratlanul kiszabadul fogságából, és lábon lövi apját a vadászok legendás fegyverével, a Colttal, Azazel így kiszáll a férfi testéből, és elmenekül.

A 2. évad első részében Dean élet-halál között lebeg, apja ezért a kórház lezárt részében megidézi a démont, annak saját hívójelét használva. Miután a sárgaszemű két testőrével feltűnik, megkötődik az alku: John a Coltot, illetve saját lelkét adja a démonnak, cserébe az egészségessé varázsolja Deant. Ezután ismét hosszú ideig felszívódik, egy alkalommal egyik szolgálóját, Duane-t küldi, hogy tegye próbára Sam Winchester immunitását egy démoni vírusra. Az évad végén Azazel az évtizedekkel ezelőtt kiválasztott fiatalokat -köztük Samet- egy kihalt városba hurcolja, ahol meg kell küzdeniük, a győztes pedig a Pokol seregeinek a vezetője lesz. A démon ekkor látogatja meg Samet az álmában, és elmondja neki, ő a kedvence, illetve megmutatja neki, hogy azon a bizonyos estén azért kellett megölnie anyját, mert megzavarta őt, miközben saját démoni vérével itatta meg a kis Samet. A különlegesek közti megmérettetést végül a szupererős Jake nyeri, ezért Azazel odaadja neki a Coltot, hogy nyisson fel egy cowboytemetőben lévő kriptát, mely valójában az Ördög kapuja, átjáró a Pokolba - ő ugyanis a helyszínen lévő démoncsapda miatt nem teheti meg. Jake eleinte megtagadja a kérést, mire a démon megfenyegeti őt családja meggyilkolásával. Miután a férfi felnyitotta a kaput, a sárgaszemű is megjelenik a helyszínen, majd harc kezdődik közte és a helyszínre érkező Winchester fiúk között. A démon mindkettőn felülkerekedik, és kérdőre vonja Deant, Sam ugyanaz az ember-e, aki korábbi feltámadása előtt volt. Ekkor azonban a rengeteg kiszabadult lélek közül megjelenik John Winchester szelleme, és annyi időre feltartja Azazelt, hogy Dean megkaparinthassa a Coltot, ezt követően pedig a démonba eressze a fegyver utolsó töltényét. Azazel a vállába fúródott találattól azonnal meghal.

A 4. évadban derül fény rá, hogy Azazel már 1973-ban azon munkálkodott, hogy különleges gyermekeket hozzon létre; sorra járta a családokat, és engedélyt kért tőlük, hogy 10 év múlva majd betérhessen otthonukba, cserébe teljesítette kívánságaikat. Mikor Deant egy angyal, Castiel visszarepíti az 1973-as Lawrence-be, a fiú itt nagyszüleivel akad az akkori démon nyomára, és megpróbálják megölni.

Azazel

 Az akció azonban fordítva sül el; a sárgaszemű elmenekül, majd Samuel megölése után, megszállja őt, és végez Deannával, Deant pedig elfogja. Ekkor tudja meg a jövőből jött fiútól, hogy terve sikerrel jár, illetve a Coltról is tudomást szerez. Miután Dean elmenekült, a szörnyeteg kitöri Mary udvarlójának, Johnnak a nyakát, majd mikor látja, hogy Mary siratja szerelmét, a démon alkut ajánl neki, amit a lány el is fogad: 10 év múlva beengedi őt lakásába, cserébe Johnt visszahozza az élők közé. Az évad végén az is kiderül, hogy 1972-ben, a marylandi Ilchester egyik zárdájában Azazel több apácát is brutálisan meggyilkolt, vérüket felhasználva pedig, kapcsolatba lépett urával, Luciferrel. Az Ördög ekkor bízta meg őt a különleges gyermekekkel kapcsolatos küldetéssel.

Azazel kiválasztottjai közé tartozik Sam Winchester, Max Miller, Andrew Gallagher, Ava Wilson, Jake Talley, Lily Witherfield, Ansem Weems, Scott Carrey és Rose Holt.

Epizódjai:
- Nyomtalanul
- Megváltás
- Halálcsapda - Ha eljön a kaszás...
- Ha a pokol elszabadul (1)
- Ha a pokol elszabadul (2)
- In The Beginning
- Lucifer Rising
- Exile on Main Street

 Frederic Lehne 1959. február 3-án látta meg a napvilágot a New York-i Buffaloban. Rengeteg filmben és sorozatban kapott szerepeket, köztük az Átlagemberekben, az Isten hozta Mr. ...-ben, a Con Air – A fegyencjáratban, a Men in Black - Sötét zsarukban, az X-aktákban, a Lostban, a Szellemekkel suttogóban és a Gyilkos elmékben. Az Odaátban elsőként 2006-ban tűnt fel.

Azazel a gnosztikus írások szerint

 

 

A moszlimoknál a halál angyalát nevezik Azazelnek, de a keresztény írások szerint, az angyalok lázadása idején, egy elterjedt vélekedés szerint a lázadó angyalok vezérét is Azazelnek hívták (Énókh titkos könyvében ekként szerepel). Állítólag Gabriel, Michael, Uriel, és Rafael mellett, ő volt az ötödik fő-, azaz arkangyal isten szolgálatában, mielőtt Ura ellen fordult volna. A héber hagyomány elbeszéli, hogy az öt arkangyal az öt elemet testesíti meg (Föld, Víz, Levegő, Tűz, Éter), Azazel pedig a Tűz arkangyala volt. Később már nem az égi tűzzel, hanem a pokol lángjaival hozták kapcsolatba, mely utóbbiak már ekkor, a késő ókor idején is az általános vélekedésnek megfelelően „kénkövesek” voltak. A Samael vagy Azazel nevű bukott angyal, már az Angyalok lázadása idején élénk érdeklődést mutatott a földi asszonyok és lányok iránt. A lázadó angyalok miközben megtanították az embereknek a tiltott mesterségeket (asztrológia, számmisztika, nekromancia, jóslás, fénnyel való gyógyítás, alkímia), fejükbe szállt a dicsőség. Hencegni kezdtek, hogy ők a Föld igazi urai, és megerőszakolták az emberek lányait, asszonyait. Ekkor nagyon sok keveréklény született, de ezek nem hasonlítottak emberekre. Ezekből a nászokból emberszerű angyalok helyett, óriások és más kegyetlen keveréklények születtek, amelyek emberhússal és vérrel táplálkoztak, de egymást is kíméletlenül pusztították. Isten végül megelégelte a káoszt és özönvizet bocsátott a földre, melybe belefulladtak mind az óriások, mind a lázadó angyalok által nemzett szörnyek. Mózes III. könyve szerint szokás volt a vándorló héberek között, hogy évente egyszer, Engesztelés napján a főpap saját és népe bűneit jelképesen „átruházta” egy fekete bakkecskére, melyet kivittek a sivatagba és ott hagyták – ahogy ők mondták- Azazelnek. Így hívták a pusztaság démonát, aki egyben a szomjúság, a járványok, és a sivatagi forgószél ura is volt. A hegyet ahol a kecskét feláldozták, ma is létezik a Judeai sivatagban, Dzsebel Muntar néven, ám a lakosság „Azazel-hegy „néven emlegeti.

 

 

 Tom

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Sebastian Spence
Tom adatai
Faja démon
Neme férfi testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2006. november 2. (Dean megöli)
Képességei démoni erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája
Családja Azazel (démoni apa, elhunyt)
egykor Meg Masterset megszálló démon (démoni testvér)

 
Tom az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Sebastian Spence alakít.

Tom a sorozatban a Pokol egyik démonát alakítja, aki Lucifer és atyja, Azazel szolgálója. Az ő utasítására próbálja megszerezni a legendást fegyvert, a Coltot a Winchester fivérektől. Van egy démoni testvére, aki Megként ismert. Képességei közé tartozik, hogy képes az embereket és tárgyakat telekinetikusan mozgatni, illetve halhatatlan.. Tom egy fiatal férfi testébe van szállva, azon kívül fekete füstoszlop képében látható.

Tom az 1. évad utolsó részeiben szerepel: fivérével együtt a nebraskai Lincolnba megy, hogy kizsarolják John Winchestertől a démonölő Coltot. Meg úgy mutatja be Tomot, mint akivel nem kéne packázni, ennek ellenére a férfi hamis fegyvert ad át, melyet Tom kap meg, hogy ellenőrizzen. A démon hidegvérrel hasba lövi Meget, majd mialatt az teljesen kiborul, amiért rálőtt, közli, a pisztoly hamis. A két bestia a menekülő John után ered, aki egy darabig fel tudja tartani őket szentelt vízzel, végül Tom utoléri, és erejével a falra szegezi, majd megkínozza. Ezt követően, egy helyi motelbe szállítják, ahol Tom és néhány démoni társa őrzik, mialatt megszállja őt a Sárgaszemű démon. Előbb-utóbb feltűnnek a férfi fiai, akik sikeresen kiszabadítják öregüket, az utcán azonban Tom tájuk támad; elkapja Samet, majd püfölni kezdi, mire Dean a Colthoz nyúl, és a démon fejébe ereszt egy töltényt. Tom holtan esik össze.

Epizódjai:
- Megváltás
- Halálcsapda

 

Lilith

 

 

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Rachel Pattee,
Sierra McCormick,
Katie Cassidy,
Katherine Boecher
Lilith adatai
Beceneve Fehérszemű démon
Faja fődémon
Neme női testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2009. ? (Sam megöli)
Képességei démoni, különleges erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája

Lilith az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Rachel Pattee, Sierra McCormick, Katie Cassidy és Katherine Boecher alakít.

Lilith a sorozatban a Pokol egyik vezetője, fődémona, akinek szeme fehéren világít. Mint kiderül, ő volt a Pokol legelső démona, akit Lucifer teremtett, ezáltal ő a 66 pecsét egyike. Egy kislány testét birtokolja, ha nincs emberi testben, fekete füstoszlopként látszik. Rengeteg természetfeletti képessége van, köztük képes egy karnyújtással halandókat elsöpörni, vagy robbanást okozni, illetve halhatatlan. Míg hű szolgálója Lucifernek, alattvalóijain keresztül üzleteket köt az emberekkel; megtesz nekik valamit, cserébe azok bizonyos idő múlva nekiadja a lelkét. Efféle alkut kötött Dean Winchesterrel is, ezért végezni akar annak öccsével, ugyanis tudja, hogy az mindenáron megpróbálja megmenteni fivérét a kárhozattól.

Lilith neve elsőként a 3. évadban hangzik el -noha már Tammi is céloz rá, mint felemelkedő hatalom-; amikor démonok tucatjai vesznek blokád alá egy rendőrkapitányságot, hogy végezznek a bent fogva tartott Winchester fivérekkel, felbukkan azok barátja, Ruby, és elárulja, hogy a szörnyetegeket Lilith küldte, hogy likvidálják Samet. A testvéreknek ugyan sikerül elmenekülnie, nem sokkal később a helyszínen maradt három túlélő -Nancy, a takarító; Amici seriffhelyettes és Victor Henriksen FBI ügynök- előtt egy kislány tűnik fel; Lilith. Pillanatok alatt fehérré válik a szeme, és karját kinyújtva, letartolja az egész épületet, megölve ezzel a három bent tartózkodót. Ezt a későbbiekben gázrobbanásnak könyvelik el a hatóságok. Az évad végén kiderül, ő volt az, akivel Dean egyezsége valójában köttetett -és egykor a tolvaj Bela Talboté is, aki 14 éves korában szülei meggyilkolásával bízta meg a démont-, így nem sokkal a határidő lejárta előtt, a fivérek Bobby barátjukkal megpróbálják konyomozni a démon tartózkodási helyét. Miközben ezt teszik, Lilith a kislány bőrében, egy kisvárosban öl meg két embert, miközben fogságban tartja a lány szüleit. Mikor Deanék ráakadnak a hollétére, azonnal a helyszínre sietnek, ahol azonban Lilith démonjai várják őket. Végül a csapat áttöri magát az ellenségeken, és találkoznak a segítségükre siető Ruby-val, így eljutnak a kislányhoz. Ekkor derül ki, hogy a démon már nem benne, hanem Ruby-ban van, aki ezt követően elfogja a testvéreket, majd a határidő lejártakor, pontban éjfélkor Deanre ereszti pokolkutyáit, akik széttépik a fiút. Mikor azonban Sammel is végezni akar képességével, nem tud vele, ereje nem fog rajt, ezért kénytelen elhagyni Ruby testét, és fekete füst formájában elmenekülni.

A 4. évad elején Castiel elárulja a Winchestereknek, Lilith elkezdte feltörni a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, Lucifer a világra szabadul. Az évad során egy alkalommal Dean szellembetegséget kap, melytől hallucinálva, a kislányként feltűnő Lilith-et látja maga előtt, a későbbiekben pedig a fivéreket összehozza a sors Isten egyik prófétájával, aki azt jövendöli Samnek, hogy hamarosan felkeresi őt egy motelszobában Lilith, és meggyilkolja. A jóslat valóban beteljesül; a fogasszisztensnőbe szállt démon betér az egyedül lévő fiúhoz, és azt az ajánlatot hozza fel előtte, hogy véget vet a pecséttöréseknek, ha cserébe az feláldozza neki az életét, minderre pedig azért lenne szükség, mert megtudta, hogy nem fogja megélni az Apokalipszis eljövetelét. Válaszul Sam a démonölő tőrrel rátámad, illetve az ajtón Dean és Chuck ront be, és közlik, hamarosan megtapasztalhatja egy arkangyal dühét, erre azonban már nem kerül sor, Lilith testet hátrahagyva ismét elmenekül. Az évad végén, hogy megakadályozza az utolsó pecsét feltörését, Sam Ruby segítségével elfogja Lilith "személyi séfjét", és megtudja tőle, hogy a pecséttörésre a marylandi Ilchester egyik zárdájában kerül sor, ahol valóban rá is akadnak Lilithre. A fiú szó nélkül a démonra támad, majd különleges képességét használva, végez vele. Percek múlva derül ki, hogy Lilith, vagyis a világ első démonjának halálával tör meg az utolsó pecsét, melynek köszönhetően Lucifer felszabadul.

Epizódjai:
- Démonok márpedig vannak
- Az örök élet titka
- Pokoljárás
- Yellow Fever
- The Monster at the End of This Book
- Lucifer Rising

 

 

Lilith

 

A legendák szerint Ádám első feleségét hívták Lilithnek, Éva előtt. Különösen szép, bokáig érő fekete hajzuhataggal áldotta meg a teremtő. Eredetileg Isten őt rendelte társául az Édenkertben Ádám mellé, ám Lilith képtelen volt elfogadni az asszonynak férfihoz képest alárendelt szerepét (állítólag azon vesztek össze Ádámmal, hogy szex közben melyikük legyen felül…). Akárhogy is történt, Lilith egy vitájuk során annyira felbőszült, hogy dühében kimondott egy varázsigét, és elrepült. Meg sem állt a Vörös-tenger partjáig, Smaragdos városáig, ahol buja, sivatagi fogószél démonokkal állt össze, és tőlük foganva ezernyi démongyereket szült.

Isten Új asszony teremtett Ádámnak, az immár engedelmes Évát; Lilithet viszont a bukott angyalok vezére, a sátán vette feleségül. Azóta is a Pokol Királynőjének nevezik az alvilágban, és a többi ördöggel ellentétben, nagyon gyakran jár a Földön. Mivel ő maga folyton felfalja a saját gyermekeit, melyeket a sátántól szül, igyekszik a földi újszülötteket – főként kisfiúkat- elrabolni. A leírások szerint Ádám egykori szépséges felesége most rettenetes, fekete fátylat viselő alak, akinek bár hosszú haja most is a földig ér, arca már csak csupasz koponya. A spirituális tanok hívei szerint igenis létezett Lilith, sőt talán még ma is létezik: feltehetően az asztrálsík egyik, különösen gonosz és kártékony nőstény démona lehet. A szkeptikusok azt állítják, hogy itt nyilvánvalóan arról lehet szó, hogy a régi korok hiányos higiéniájának következtében gyakori volt az újszülöttek hirtelen halála, a bölcsőhalál. Ilyenkor a család és a környezet – nem tudva az igazi okot- arra gondolhatott, hogy egy félelmetes, túlvilági hatalom ragadta magával a bölcsőből a gyermeket.

 

 

Tammi

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Marisa Ramirez
Tammi adatai
Faja démon
Neme női testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2008. januárja (Dean megöli)
Képességei démoni, különleges erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája

 
Tammi az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Marisa Ramirez alakít.

Tammi a sorozatban a Pokol egyik démonát alakítja, aki Lucifer szolgája, és kapcsolatban áll Lilith-tel is. Valószínűleg az ő utasítására ered a Winchester fivérek nyomába, hogy végezzen velük. Elég jól ért a fekete mágiához, és ő a felelős egy Ruby nevű lány haláláért, aki azóta démonná lett. Hatalmas erő birtokában van; képes telekinetikusan irányítani az embereket és tárgyakat, és belső vérzést okozni, illetve halhatatlan. Egy fiatal lány testét birtokolja, azon kívül fekete füstoszlop képében látható.

Tammi a 3. évad közepén szerepel; társul egy háziasszonyokból álló kis könyvklubhoz, ahol aztán ráveszi őket, hogy gyakorolják a fekete mágiát. Először egy nőt ölnek meg, átokzsákokat használva, majd annak férjét is megpróbálják, őt azonban az ügyre felfigyelt Winchester fivérek megmentik. Miután már saját társukkal is végeznek, Dean és Sam rájönnek, hogy ők a felelőssek, ezért Tammi hozzájuk is elrejt egy átokzsákot a motelbe, ami majdnem Dean életébe kerül.

A testvérek és barátjuk, Ruby rátörnek a társulatra, ahol Tammi felfedi démoni kilétét, majd miután megölte egyik boszitársát, kiderül róla, hogy ő ismeri Ruby-t, ugyanis ő volt a felelős a lány haláláért.

Sam a démonra lő a Colttal, az azonban a levegőben megállítja a golyót, és mindhármukat elfogja. Ekkor említi meg, hogy egy új démon van felemelkedőben, akinek ugyan nem mondja ki a nevét, de ő Lilith. Végül Tammi megöli az utolsó boszorkányt is, amiért az varázslatot küld a démonra, ez pedig elég időt ad Deannek, hogy a démonölő tőrrel elvágja Tami nyakát, aki ezt követően meghal.

Epizódjai:
- Végzetes boszorkák

 

 Alastair

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Mark Ralston,
Christopher Heyerdahl
Alastair adatai
Beceneve vörösszemű démon
Faja fődémon
Neme férfi testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2009. márciusa (Sam megöli)
Képességei démoni, különleges erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája

Alastair az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Mark Ralston és Christopher Heyerdahl alakít. 

Alastair a sorozatban a Pokol egyik vezetője, fődémona, akinek szeme fehéren világít. Ura Lucifer, és ő maga is több démonnak parancsol. Egy középkorú gyermekorvos testét birtokolja, azon kívül fekete füstoszlopként látható. Képességei közül az egyik, hogy az embereket és tárgyakat tudja telekinetikusan mozgatni, halhatatlan. A Pokolban ő a kínzás mestere, az elkárhozott lelkeket ő kínozza. Mikor Dean Pokolra kerül, ő veszi rá a fiút, hogy vért ontson, ezzel pedig megtörik 66 pecsét elsője. Testen kívül fekete füstoszlop képében látható.

Alastair

Alastair a 4. évadban szerepel, legelőször akkor kerül képbe, amikor tudomást szerez róla, hogy egy Anna Milton nevű lány -aki valójában egy emberré lett angyal- érti, amit az angyalok beszélnek, ezért elhatározza, hogy előnyszerzés céljából elfogatja a lányt. Mivel az általa küldött démon kudarcot vall, és elszökik előle a lány, Alastair maga indul utána, és egy templomban rá is bukkan a célszemélyre, a Winchester fivérek, és azok barátja, Ruby társaságában.

 A Winchesterek ugyan rátámadnak, és Sam megpróbálja bevetni ellene különleges képességét -sikertelenül-, a démon felülkerekedik rajtuk, és megszerzi tőlük a démonölő tőrt, majd hagyja őket elmenekülni. A verekedés közben Alastair megemlíti Deant előtt, hogy ők már találkoztak a Pokolban. Később Ruby felkeresi Alastairt, és elmondja neki, hol találják Annát, ám ott két a fivéreken és a lányon kívül két angyal -Castiel és Uriel is várja őket. Mint kiderül, a kis csapat egymásnak akarta ugrasztani az angyalokat és démonokat, ami sikerül is nekik; Alastair és két társa szembeszállnak az ellenségeikkel, a harcnak azonban hamar vége szakad; Anna megszerzi Urieltől angyali lelkét, és mikor az visszaszáll belé, hatalmas villanás rázza meg a helyet, és a három démon eltűnik.

Alastair feláldozza a kaszásokat

Alastair leváltja a gyermekorvos testet, újat ölt, és folytatja a pecsétek feltörését, és az egyik érdekében démonjaival elrabol két kaszást, hogy aztán napéjegyenlőségkor megöljék őket. Az akciója azonban nem sikerül; Winchesteréknek köszönhetően Alastair az angyalok fogságába esik, akik aztán ki akarják vallatni.

Ehhez Deant hívják segítségül, akinek a démon több órás kínzás után elárulja, ő volt az, aki feltörte a legelső pecsétet, méghozzá mikor a Pokolban elsőként vért ontott.

Uriel árulásának köszönhetően, Alastair kiszabadul az őt fogva tartó ördögcsapdából, így Deanre és Castielre támad, végül Sam jelenik meg, és különleges erejét használva kicsikarja a démonból, hogy nem ők gyilkolják az angyalokat, végül megöli.

Halálát követően, az évad végén Samre démonvér hiányában hallucinációk kezdik gyötörni, és az egyik víziója maga Alastair lesz.

Epizódjai:
- I Know What You Did Last Summer
- Heaven and Hell
- Death Takes A Holiday
- On The Head Of A Pin
- When The Levee Breaks

 

 Brady

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Eric Johnson
Brady-t megszálló démon adatai
Faja démon
Neme férfi testbe bújt (Brady)
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2010. tavasza (Sam megöli)
Képességei démoni erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája,
tanuló (korábban),
kereskedelmi alelnök (Niveus Gyógyszergyár)

 
A Brady-t megszálló démon az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Eric Johnson alakít.

A Brady-t megszálló démon a Pokol egyik gonosztevőjét alakítja, aki Lucifer és Azazel szolgája. Egy Stanford Egyetemen tanuló fiú, Brady testét szállta meg, hogy azon keresztül a Sárgaszemű démon parancsára Sam Winchester közelébe kerüljön. Később egy Niveus nevű gyógyszergyártó cég vezetője lesz, saját démoni testőrökkel körülvéve magát. Jól ismeri az Apokalipszis lovasait. Testen kívül fekete füst formájában látható, halhatatlan.

A démon ugyan az 1. évadban csak közvetve szerepel, ekkortájt szállja meg Brady-t, és férkőzik Sam közelébe, és a sárgaszemű parancsára mutatja be neki Jessicát. Sam sokszor húzza ki barátját a bajból, ugyanis az a drogok, prostik és a bűn felé kezd közeledni. Később Azazel azt az utasítást adja neki, végezzen a lánnyal, ezért a bestia elmegy a lány és a távolban lévő Sam palo altoi lakására, majd miután Jess behívta, démoni képességével a falra szegezi, és elevenen felégeti. A Winchester fivérek bosszút fogadnak, ugyanis úgy gondolják, Azazel gyilkolt ismét.

A démon az 5. évad elején tűnik fel ténylegesen, immár egy gyógyszergyártó cég kereskedelmi alelnöke. Együttműködik Pestissel; míg a lovas elterjeszti a sertésinfluenzát, a démon cégén keresztül kifejleszt egy ellenanyagot, mely valójában a Croatoan vírus. Egy megbeszélés után a gonosztevő elvágja egyik alkalmazottja torkát, és vérét elhasználva, egy rituálé során beszélgetni kezd Pestissel, és közli vele, ekkora terv megvalósításához több emberre van szükség. Még aznap este betör az irodaházba Dean Winchester és annak társa, Crowley, és míg Dean eltereli a figyelmét és összevereti magát, Crowley egy zsákot húz a démon fejére, melyen egy ördögcsapda van ábrázolva, így Brady a fogságukba esik. Egy elhagyatott házban kötözik ki, ahol ismét találkozik Sammel, aki nehezen tartóztatja magát; mikor megtudja, hogy volt barátja végzett kedvesével, meg akarja ölni. Crowley-ék azt akarják megtudni tőle, hol találják meg Pestist, ám a démon nem hajlandó beszélni, hiszen tudja, ha megteszi, Lucifer kegyetlenül megtorolná. Crowley eltávozik, majd azzal az információval jön vissza, hogy már nyugodtan beszélhet, ugyanis elhitette a démonokkal, hogy Brady már hozzá hasonlóan Lucifer ellen van. Végül a szörnyeteg elárulja a lovas tartózkodási helyét, ellenben mikor hármasban marad a Winchester fiúkkal, azok sóval egy sikátorba zárják, Sam pedig nekiesik a démonölő tőrrel, és leszúrja vele a démont, aki ezt követően meghal.

Epizódjai:
- The Devil You Know

 

 Samhain

  

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Don McManus
Samhain adatai
Faja démon
Neme férfi testbe bújt (Don Harding)
Életkora ismeretlen
Képességei démoni erő,
képes holtakat feltámasztani,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája,
tanár (Don Harding  

Samhain az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Don McManus alakít.

Samhain a sorozatban a Pokol egyik rettegett démonát alakítja, akitől valójában az egész Halloween származik: az emberek a középkorban rettegtek eljövetelétől, ezért maszkok mögé bújtak, tökből faragott fejekkel imádták, és lépcsőkön hagyott cukorkákkal próbálták meg csillapítani. A démont a legenda szerint Halloween éjszakáján meg lehet idézni, ehhez azonban három emberáldozat szükségeltetik. Testen kívül fekte füstoszlopként látható. Képes holtakat feltámasztani, halhatatlan.

Samhain a 4. évadban tűnik fel, amikor is két boszorkány, Tracy Davis és tanára, Don Harding Halloween éjszakáján három emberáldozat árán megidézik. Harding Tracy-t akarja utolsó áldozatnak, de az éppen betoppanó Winchester testvérek lelövik a férfit. Ezután jönnek csak rá, hogy valójában Tracy is boszorkány, és végül be is fejezi az idéző rituálét. Samhain a tanár testét szállja meg, majd kitekeri Tracy nyakát, aki pedig annyira örült érkeztének. Dean és Sam összekenik magukat vérrel, és halottnak tettetik magukat, így a démon nem veszi észre őket, elindul, hogy hadsereget állítson magának.

Ezért a helyi temetőbe megy, ahol holtakat támaszt fel, és szellemeket idéz, akiket az emberekre uszít. Winchesterék azonban követik Samhaint, és felveszik vele a harcot, végül Sam -fogadalma ellenére- különleges képességét használva, kiűzi Harding testéből a gonoszt, és visszaküldi azt a Pokol fenekére.

Epizódjai:
- It's The Great Pumpkin, Sam Winchester

Meg Masterset

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Nicki Aycox,
Jared Padalecki,
Rachel Miner
egykor Meg Masterset megszálló démon adatai
Beceneve Meg
Faja démon
Neme női és férfi testbe bújt (Meg Masters, Sam Winchester
Életkora ismeretlen
Képességei démoni erő,
halhatatlan
Foglalkozása Lucifer szolgája,
diák (Meg Masters)
Családja Azazel (démoni apa, elhunyt)
Tom (démoni testvér, elhunyt)
 Lakóhelye Massachusetts, USA (korábban) [Meg Masters]

Meg első teste

Az egykor Meg Masterset megszálló démon az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Nicki Aycox, Jared Padalecki és Rachel Miner alakít.

A démon a sorozatban a Pokol egyik gonosztevőjét alakítja, aki Lucifer és atyja, Azazel szolgálója. Az ő megbízására áll rá a Winchester fivérekre. Van egy démoni fivére, Tom. Egy Meg Masters nevű fiatal, massachusettsi lány testét birtokolja, akit 2005. ősze környékén szállt meg. Képességei közé tartozik, hogy embereket és tárgyakat tud telekinetikusan mozgatni. Testen kívül fekte füstoszlop képében látható. Halhatatlan.

Meg második teste

A démon az 1. évad közepén atyja, a Sárgaszemű démon utasítására felkeresi a bátyjától éppen külön utakon járó Sam Winchestert; út menti stopposnak adja ki magát, először egy út mentén, majd egy buszállomáson találkoznak, és elég jól elbeszélgetnek, többek közt Sam testvérével való viszonyáról. Miután elköszöntek, és Sam továbbállt, Meg egy kamionossal indul tovább, majd miután megkérte a sofőrt, húzódjon félre, egy késsel elvágja a torkát, vérét egy tálba gyűjti, majd egy rítus során kapcsolatba lép a sárgaszeművel, és kérődre vonja, miért nem ölhette meg a Winchester fiút. A későbbiek során, Chicagoban a fivérek és a lány ismét összefutnak egy bárban, ahol a démon leszidja Deant, amiért az nem becsüli öccsét. Sam gyanakodni kezd Megre, és követi őt, egészen egy elhagyatott raktárépületig, ahol az ott található fekete oltár láttán rájön, hogy a lányt a gonosz irányítja. A fiú visszasiet bátyjáért, és együtt lopakodnak vissza a helyszínre, noha a démon tud érkezésükről, és csapdát állít nekik; az oltárt használva, ősi vérengző daevákat ereszt a fivérekre, és elfogja őket. Miután kikötözte vendégeit, nyilvánvalóvá válik a fiúk előtt, hogy démon szállta meg a lányt, és most arra készül, hogy általuk csapdát állítson John Winchesternek, aki a városban van. Csakhogy míg a démon a fiúkkal flörtöl, azoknak sikerül kiszabadulniuk, összetörik az oltárt, így a daevák Meg ellen fordulnak, és kirepítik őt az ablakon, a hetedik emeletről.

Látszólag ugyan az aszfalton elterülő démon meghalt, valójában sértetlenül megúszta a zuhanást, emberi teste viszont súlyosan megsérült. Az évad végén a démon elkezdi sorra legyilkolni John barátait, köztük Jim Murphy atyát és Calebet, hogy kizsarolja a férfitől, adja át a legendás fegyvert, a Coltot. John belemegy az alkuba, és Meg utasítására egy lincolni elhagyatott gyárépülethez utazik, ahol az átadást le akarják bonyolítani. Itt a démonnal megjelenik annak szintén démoni fivére, Tom, aki miután megkapta a pisztolyt, -annak nagy meglepetésére- Megre lő. A töltény a hasába fúródik, semmi baja nem lesz tőle, a fegyver hamis. Egy rövid hajszát követően, a férfi a két démon fogságába esik. Meg ezt követően a fivérek nyomába ered, és rájuk is talál azok barátja, Bobby Singer otthonában. Miután végzett a férfi kutyájával, Rumsfelddel, a házban lévők életére tör, ám belesétál egy plafonra festett ördögcsapdába, így minden természetfeletti erejét elveszíti. A fiúk egy székhez kötözik, majd Bibliával elkezdik belőle kiűzni a démont, aki folyton azt hajtogatja, az apjuk halott, ám végül kinyögi, hogy a férfit a missouri Jefferson City-ben tartják fogva. Ennek ellenére, a tesók folytatják a démonűzést, és visszaűzik a gonoszt a Pokol fenekére, ami hatalmas füstoszlopként távozik. A megtisztult lány, a valódi Meg felfedi, hogy a démon már vagy egy éve szállta meg, illetve hogy az apjuk valóban a már említett helyen van, majd a korábbi zuhanás következtében meghal. A halálesetet Bobby jelenti be, kitalál valami fedősztorit.

A 2. évadban a démon visszatér a Pokolból, ezúttal Samet szállja meg, és általa brutálisan végez egy vadásszal, majd Deant is leüti. Ezután a fivérek egyik barátját, Jo Havelle-t látogatja meg egy fogadóban; kikötözi, majd megpróbálja megerőszakolni. Azonban Dean toppan be és zavarja meg, melynek végezetéül a démon meglövi a fiút, majd elmenekül. Bobby-hoz tér be, hogy bosszút álljon rajt, a férfi azonban Dean hívásának köszönhetően még időben tudomást szerez Sam valódi kilétéről, így szentelt vizet itat meg vele, amitől az összecsuklik. Dean és Bobby ismét kiközötik egy ördögcsapdában, ám mikor belevágnak az űzésbe, a démon a Sam karján lévő "kötés" jelének köszönhetően -mellyel belezárta magát a fiú testébe- feltör a fogságból, és fogvatartóira támad. Mialatt püföli Deant, elárulja neki, hogy ő ugyanaz a démon, ami egykor Meget is megszállta. A harcnak Bobby vet véget, aki egy izzó vassal kiégeti a jelet Sam karjáról, így a fiú ismét önmaga lesz, a démon távozik a testéből.

A 4. évad elején Lilith a 66 pecsét egyikének feltörése érdekében, egy bizonyos "tanú" jelével hatalma alá kerít és irányít több kísértetet is, melyek közül az egyik Meg Masters. A lány feldühödött szelleme először Dean életére tör, mialatt őt hibáztatja saját, illetve húga haláláért is, aki azért lett öngyilkos, mert nem tudott belenyugodni nővére halálába. Meg és a többi személy -köztük Victor Henriksen és Ronald Resnick- szellemét végül Winchesteréknek Bobby-val sikerül egy szertartás során visszatéríteni a túlvilágra.

Az 5. évad elején a démon új, szintén fiatal lány testében tér vissza, hogy információkat tudjon meg Mihály arkangyallal kapcsolatban. Miután ez sikerült, két társával súlyosan megsebesítik Bobby-t, ám a fivérek végeznek társaivel, így a démonnak ismét menekülnie kell. Mikor Deanék egy kisebb csapattal és a Colttal Lucifer ellen indulnak a missouri Carthage-be, hogy végezzenek vele, a bestia feltűnik a kihalt város főterén, és pokolkutyákat ereszt a teamre, akik közül Jón az halálos sebet ejt. Lucifer rá bízza, hogy őrizze az elfogott Castielt, ám az angyal túljár a démon eszén, és az őt csapdába ejtő szent tűzre löki ellenfelét, majd elmenekül, hátrahagyva a tűzben sikoltozó lányt.

Epizódjai:
- Madárijesztő
- Az árnyék
- Megváltás
- Halálcsapda
- Rossz vér
- Are You There God? It's Me, Dean Winchester
- Sympathy for the Devil
- Abandon All Hope

 


Babiloni Szajha

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Amber Heard
Babiloni Szajha adatai
Faja ismeretlen
Neme női testbe bújt (Leah Gideon)
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2010. tavasza (Dean megöli)
Képességei démonok teremtése, irányítása,
olvas az emberek gondolatában

 
A Babiloni Szajha az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Cindy Sampson alakít.

A Babiloni Szajha a sorozatban a Jelenések könyve egyik gonoszát alakítja, aki Lucifer Földön járásakor jön el, hogy minél több embert késztessen bűnre, így minél több embert kárhoztasson Pokolra. Ő maga is egy Pokolbeli lény, valódi arca nagyon csúf, ezért megöl egy Leah Gideon nevű lányt, hogy annak testébe szállva kezdje meg feladatát. Megölni csupán igaz hívő ember tudja, és kizárólag csak Babiloni cédrusfából készült karóval.

A Babiloni Szajha az 5. évadban bukkan fel; miután Lucifer a Földre szabadult, ő is feljön a Pokolból, hogy egy kisváros lakóit kárhozatra késztesse. Ehhez megöli a helyi tiszteletes lányát, Leah Gideont, és megszállja testét, majd elhiteti a polgárokkal, hogy hallja, amit az angyalok beszélnek, és azok azt szeretnék, hogy kövessék az utasításaikat, a Mennybe jutás érdekében. A helyiek így minden parancsot teljesítenek, akár rossz dolog, akár nem, ehhez a szörnyeteg démonokat teremt és irányít. Hónapok telnek el így, mígnem egy nap megmentik a Winchester fivéreket. Dean és Sam a város mellé szegődik, és egy ideig ők is követik a Szajha utasításait, úgy gondolják, hogy próféta lehet. Csakhogy barátjuk, Castiel előbb-utóbb feltűnik, és közli, az összes próféta neve az agyába van vésve, de Leah nem tartozik közéjük, ő egy Babiloni Szajha. Időközben a lény már arra veszi rá az embereket, hogy saját polgártársaikkal végezzenek. Mikor a testvérek, Cas és Gideon atya közösen próbálják megölni a lényt Babiloni cédrusfa karóval, az rájuk uszítja az embereket, és az angyalt súlyosan megsebzi. Végül a dulakodás során Dean ragadja magához a karót, és -noha nem mondhatni, hogy hívő ember- deledöfi a Szajhába. A lény kidől, majd egy lánglobbanást követően meghal.

 

Epizódjai:
- 99 Problems

 

A keresztút démonjai 

Jeannette Sousa a keresztút démonja

Jeannette Sousa

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Jeannette Sousa,
Ona Grauer, Sandra McCoy, Roan Curtis,
Démonok a kereszteződésben adatai
Faja démon
Neme nő testbe bújt & férfi testbe bújt
Életkora ismeretlen
Elhunyt női testbe bújt: 2006. (Sam megöli)
Képességei démoni erő,
halhatatlanok
Foglalkozása Lilith szolgáiWeblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 57
Heti: 196
Havi: 812
Össz.: 192 925

Látogatottság növelés
Oldal: Démonok és más lények
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »