Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 Uriel 

 Urielsupnat.jpg

 
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Robert Wisdom,
Matt Ward
Uriel arkangyal adatai
Faja arkangyal
Neme férfi [porhüvely]
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2009. márciusa (Anna Milton megöli)
Képességei angyali képességek,
halhatatlan
Foglalkozása Isten szolgája (korábban)

Uriel az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Robert Wisdom és Matt Ward alakít.

Uriel a sorozatban egy arkangyalt alakít, aki a Mennyek specialistája, Isten katonája. Angyal lévén, több angyali, természetfeletti képességgel rendelkezik, ráadásul halhatatlan. Hatalmas szárnyai vannak, hangja fülsiketítő, puszta látványa pedig kiégeti a halandó emberek szemét, így azokkal csak emberi testen keresztül képes kommunikálni. Porhüvelye egy fekete bőrű férfi, társa és barátja a szintén angyal Castiel. Ugyan elvileg az emberek biztonsága és megóvása a feladata, Uriel nem szereti, ki nem állhatja őket.

Uriel dead.jpg

Uriel a 4. évad elején tűnik fel Castiel oldalán, mint az angyalok specialistája. Az első találkozáskor, közte és a Winchester fivérek közt azonnal feszültség lesz úrrá, az angyal ugyanis egy egész várost akar lerombolni, csakhogy megakadályozzon egy pecséttörést, ráadásul Deant a Pokollal cukkolja, Samet pedig halálosan megfenyegeti, hogy álljon le a démonvérivással. A pusztítást végül nem kell végrehajtani, Uriel felfedi társa előtt, mennyire is utálja az emberiséget. Mikor mindketten parancsba kapják, hogy végezzenek egy emberré lett angyallal, Anna Miltonnal, azonnal teljesítenék a feladatot, ám a lány a testvérek segítségével elmenekül, ettől pedig Uriel még jobban begurul. Folytatják a vadászatot célpontjuk után, és hamarosan rájuk is találnak, ekkor fedi fel Uriel, hogy Anna angyali lelke egy üvegcsébe van zárva, ami az ő nyakában lóg. Winchesterék azonban társuk, Ruby segítségével, Alastair vezette démonokat csal a helyszínre, és egymásnak ugrasszák őket az angyalokkal. A harcot kihasználva, Anna megszerzi Urieltől az üvegcsét, és visszanyeri angyali kilétét, majd a három démonnal együtt, egy villanásban eltűnik a helyszínről, így a küzdelem abbamarad. Miután Alastair Castielék fogságába esett, egy alkalommal több angyalt is meggyilkolnak ismeretlenek egy éjjel, és a démon ördögcsapdáját is megpróbálják a vízvezetékszelepet megnyitva eltöröli, nem sokkal később Uriel beszélgetni hívja Castielt, és felfedi előtte, ő tette mindezt, ugyanis már a Pokol oldalán áll, hiszen ő lesz a győztes hatalom. A renegát megpróbálja maga mellé állítani barátját is, az azonban nem akar áruló lenni, ezért nekitámad Urielnek. Végül váratlanul Anna tűnik fel, és Uriel angyalölő késével átdöfi annak nyakát, így az meghal.

Az 5. évad közepén Uriel egy rész erejéig visszatér; mikor a fivérek és Castiel visszarepülnek az időbe, 1978-ba, hogy megakadályozzák, hogy Anna megölje John és Mary Winchestert, Anna felkeresi az akkori Urielt, és megkéri, segítsen neki likvidálni Deanéket, hiszen a jövőben ők fogják a vesztét okozni. Az angyal segít Annának, ám akciójuk a megjelenő Mihály arkangyalnak köszönhetőnek nem sikerül: Mihály megöli Annát, Urielt pedig elteleportálja a környékről.

Epizódjai:
- It's The Great Pumpkin, Sam Winchester
- I Know What You Did Last Summer
- Heaven and Hell
- Death Takes A Holiday
- On The Head Of A Pin
- The Song Remains The Same

 Robert Wisdom 1953. szeptember 14-én született Washingtonban, jamaicai szülőktől. A Columbia Egyetemen diplomázott. Rengeteg filmben játszott fő és mellékszerepeket, és szintén sok sorozatban próbálta ki magát, többek közt A szökésben, és 2008-tól az Odaátban.

uriel igazi valója

A hét Arkangyal egyike. A zsidó mitológia szerint ő őrzi a Pokol kulcsait, és az Ítélet Napján ő fogja kinyitnia Pokol kapuit. Uriel ábrázolásának leggyakoribb szimbóluma egy tekercs, és egy nyitott kéz, amely lángcsóvát tart. A lángcsóva a nevére - A Tűz Istene - utal. Urielt számos titulussal illették az idők folyamán: a Szeráfok Hercege, az Uralkodás Angyala, a Költészet Angyala, a Prófécia Angyala, a Bűnbánat Angyala, a Rettegés és Mennydörgés Angyala, a Zene Angyala, Szeptember Angyala, a Vágyódás Angyala, Dél Angyala, a Politikai Reformok Angyala, a Diófa Angyala, Hádész Ura. Uriel nevének változatai Auriel, Oriel, Ouriel és Pheniel. Más források szerint Urielt a Csillagok Urának nevezik.
Uriel Arkangyal, a négy arkangyal egyike, a megnyilvánulás, a megvalósítás és a beteljesülés angyala.
Az "Uriel” szó jelentése: Isten Fénye, Isteni Fény és tűz. Nevének jelentése még: Isten Tüze, lángja, mivel rávilágít a helyzet lényegére, előrejelzéseket ad életeseményeinkkel kapcsolatban, így felhívja a figyelmet különböző veszélyekre. Ritkábban Oriphiel néven is említik. Uriel Kr.e. 246 - Kr.u. 108 között volt arché. Uriel arkangyal segíti az érzelmek meggyógyítását. Gyakran ábrázolják tűzzel, vagy könyvvel illetve pergamennel a kezében.
Feladatai: Ő volt az, aki figyelmeztette a bibliai Noét a küszöbön álló vízözönre, és ő adta át az emberiségnek az alkímiai és a kabbalista tanításokat. Uriel Arkangyal az Akasha krónika szellemi őrzője, és ő határozza meg, ki tekinthet bele ebbe a kozmikus memóriatárba.
Uriel az Angyal seregek vezére, fényével megszabadít a démonoktól. A fizikai test, a földelem, a megvalósítás, a megnyilvánulás, és a kreativitás őrzője. Uriel azzal segít tisztázni a homályos helyzeteket, hogy megvilágítja előttünk az utat. Ám rendszerint egyszerre csak egy lépést borít fénybe, így előre nem láthatjuk tisztán tetteink végkifejletét. De Uriel segítségével mindig megbizonyosodhatunk arról, mit kell tennünk következőnek.
Ő őrzi az Akasha krónikát. A legokosabb arkangyalok egyike, éleslátó, ugyanakkor kiváló gyakorlati érzéke van, így inkább olyan, mint egy öreg bölcs Mester.
Miben segít?
Segít, ha nem találjuk a belső békénket, - ha félelmeinktől meg szeretnénk szabadulni, - ha nem tudunk egy helyen vagy egy párkapcsolatban megállapodni, vagyis állandó nyughatatlanságban vagyunk és szeretnénk ettől megszabadulni. Ha dühösek vagyunk és idegesek, Ő megnyugtat minket, - ha saját magunkon belül és kívül a világban is békét szeretnénk, - ha kapcsolataink nem harmonikusak, - ha nem tudunk elfogadni, - ha a kialakult érdek-jellemünket nem tudjuk kijavítani, - ha kimerülésig adakozunk.
Uriel Arkangyal, mivel vonzódik a víz elemhez és a villámláshoz, viharokhoz, úgy tartják, hogy képes segíteni az embereken természeti katasztrófáknál, például áradások, földrengések, tüzek, hurrikánok, tornádók és a Föld nagy változásainak időszakában. Gyógyítja neheztelésünket másokkal szemben, segíti a megbocsátást, az ajándékozás-elfogadás egyensúlyát, megértését sugallja; megtapasztalást hoz a szeretetben, utazások alkalmával védelmez, segít különböző tanulmányok, vizsgák esetén, írásnál, erősíti az Isteni fohászt, segíti a spirituális megértést. Ha segítségét kéred, szinte észrevétlenül, egyszer csak jó ötletek pattannak ki fejedből.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 57
Heti: 203
Havi: 819
Össz.: 192 932

Látogatottság növelés
Oldal: Uriel
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »