Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

Jensen Ackles : Interjú ( 2009 )


Stavrou: Pályafutásodat az Életünk napjaiban kezdted, majd következett a Sötét angyal, a Smallville és most a Supernatural. Hogyan kerültél át a nappali szappanoperából főműsoridőbe?

Jensen: Jó volt. Hogy őszínte legyek, a szappanoperák nappali felállásában igazán gyorsan tanulsz. Ez majdnem olyan, mint a kempingezés. Egy héten belül ismersz mindenkit, ismerik a jelzéseidet, eltalálják a világításodat vagy eltűnsz a süllyesztőben. Ez hasonlít ahhoz, mint amikor valakit bedobnak a medencébe, aki nem tud úszni és megpróbálja túlélni. Elsüllyedsz vagy úszol. Úgy gondolom, hogy korán kezdtem (19 voltam, amikor az Életünk napjait kezdtem) és ez sokat tanított nekem technaikai szempontokról a színjátszásból. Tudod, biztosnak kell abban lennem, hogy látom a kamerát és a kamera is lát engem, hogy érzem a világítást, megtanulom az oldalakat és a párbeszédek oldalait egy nap alatt. Ez a nappal (szappanopera). Úgy vélem, hogy ebben a formában gyakorolni a televízióban sokat adott nekem. Amikor kész voltam és főműsoridőre váltottam, az egy szép kis átmenet volt. Ismertem a technikai szempontokat és ez egy dolog és Jared is szintén nagyon jó ebben. A mi kamerás srácaink és az emberek, akikkel szeretünk együtt dolgozni,mert ez megkönnyíti a munkájukat. Tehát ez nagy dolog. Ugyanakkor nehéz is. A vendégszereplők mindig csak jönnek és ők is hozzáteszik a saját tudásukat.
Úgy vélem, hogy a háttérben a különböző fajta csapatok jelenléte nagyon fontos, de az emberek ezt nem veszik észre. Sok tudást a nappali televíziózásnak tulajdonítok.

Stavrou: Filmeztél is. Nemrég készítettétek el a Véres Valentin 3D-t. Milyen volt?

Jensen: Szuper volt. A 3D-s szempont miatt ez egy másfajta tapasztalatot nyújtott. Én afféle műszaki stréber vagyok. Igazán érdekelt a technológia, amikor elmondták, hogy 3D-s lesz. Eléggé érdekelt, arra gondoltam, hogy hú, ez nagyon érdekesen hangzik. És az is volt. Ez egy teljesen különböző eljárás attól, amihez hozzászoktam, két kamerát használnak egyidejűleg. Minden egy kicsit nehezebb lett és sok különböző trükk van, amit használnod kell a 3D-s filmhez. Mindent kicsit messzebbről vesznek fel, ellentétben a Supernatural-lal, ahol minden közel van, egyenesen benn az arcodban. Kifejezőbbnek kell lenned a testbeszédeddel, ami ellentétes az arckifejezéseddel. Tehát ez egy kicsit más volt.
A forgatás első napja után kissé át kellett alakítanom azt, ahogy a dolgaimat csinálom a forgatás formája miatt.

Stavrou: Ez volt az első nagy mozifilmed?

Jensen: Az első mozibemutatóm, igen.

Stavrou: Mennyi a közös benned és Dean Winchesterben a Supernaturalból?

Jensen: Hasonlónak tűnünk. Azt mondanám, hogy először, amikor az első évadot forgattuk, nagyon sok hasonlóság volt köztünk. Még mindig csak kialakítani próbáltam a karaketeremet, így magamra hagyatkoztam, az élményeimre, a jellemvonásamra - ezt próbáltam átadni. De ahogy múltak az évadok, teljesen saját élete lett, ő most már határozottan egy karakter. Bennem és benne már nincs sok közös.
Ezért teszem ezt (rámutat a szakállára), és ezért növesztem egy kicsit a hajam, mert ez egyfajta lehetőség számomra, hogy egy időre megszabaduljak az azonosságtól.

Stavrou: Eredetileg te Sam Winchester szerepére jelentkeztél. Tehát ha azt szeretted volna először, akkor nyilvánvalóvan azt a karaktert közelebb érezted magadhoz.

Jensen: Igen.

Stavrou: És mi a helyzet Dean humoros oldalával?

Jensen: Azt mondhatnám, hogy ez a fő ok, ami ehhez a szerephez vonzott. Nem kicsinyíteném Sam karakterét, ő még mindig egy nagyon fontos karakter, egy nagyon jól megírt karakter, de én igazán szeretem azt a humort, amit Dean tesz lesz az asztalra. Úgy éreztem, hogy ez valami olyasmi, amit kényelmesen megtehetek.

Stavrou: Mi ösztönzött az "Eye of Tiger" jelenetre a Yellow Fever végén? (4.06.)

Jensen: Ez kétségkívül mázli volt, ami tovább tartott, mint valószínűleg kellett volna. Jared úgy döntött, hogy nem csatlakozik, amikor felkérték rá. Én ismertem a szöveget és úgy gondoltam, hogy vicces lesz kihangsúlyozni belőle néhány szót. A kamerák folyton mozgásban voltak, úgyhogy nekem is folyamatosan mozognom kellett. Sokféle sportot tanultam, amikor fiatal voltam és az edző mindig azt mondta nekem, hogy addig játsszam, amíg nem hallom a füttyszót, ez eléggé hasonló volt. Arra gondoltam "hé, ha nem mondják, hogy ennyi", akkor én tovább folytatom.

Stavrou: Arról beszélnek, hogy hoznak még egy karaktert, aki állítólag a testvéred. Mit tudsz erről mondani?

Jensen: Nem csatlakozik hozzánk, nem fog az Impala hátsó ülésén ülni és velünk lenni a következő két, három évadot, vagy akármeddig is megyünk. De ő bejön és letesz egy rémregény-félét. Ez olyan, amit tudni kell kezelni és onnan kell tovább folytatni.

Stavrou: A múlt hónapban kiderül, hogy lesz ötödik évad - ez nagyszerű hír.

Jensen: Igen, az.

Stavrou: Mennyi időre szerződtetek?

Jensen: Hat évadra.

Stavrou: És te örülsz a hat évadnak?

Jensen: Attól függ. Ha jól sikerül az ötödik évad... meg persze attól, hogy Eric Kripke mit tervezett.
Ha össze tud hozni még egy évadot, akkor valószínűleg hat évad lesz. Sok ismeretlen tényező van.

Stavrou: Nem szeretnéd, ha túl hosszú lenne a sorozat? A Smallville-nek most megy a kilencedik évada, és most lecsökkent egy kicsit a nézettség.

Jensen: Nos, Al (Gough) és Miles (Miller) már nincsenek ott. Ez egy dolog... Szeretem Tom-ot (Welling). Azt gondolom, hogy nagyszerű dolgot vittek véghez és tudom, hogy ő rengeteget tett ezért, de ugyanakkor az eredeti szereposztásból már csak ő és Allison Mack maradtak. Tehát ebből a szempontból irigy vagyok? Nem. Tudod, én nem akarom, hogy a sorozat annyira megváltozzon, hogy egy teljesen más, különböző legyen, mint amilyen most. Tudod, még mindig 3-4 millió ember néz minket hetente... ez üzlet, ami aztán üzletté válik.

Stavrou: A Smallville negyedik évadjából kerültél a Supernatural-ba, azért mert ugyanaz a csatorna vetíti őket?

Jensen: Nem mondanám ezt biztosra. David Nutter, aki a Supernatural bevezető epizódját rendezte, ismert engem a Sötét angyalból, valószínűleg inkább emiatt. Úgy vélem az tetté könnyebbé számára, hogy megkapjon engem, hogy ugyanennél a csatornánál voltam. Ahogy Jared is. Alapvetően kiszippantott minket a már létező sorozatainkból és adott nekünk egy újat. Azt hitték rólam, hogy hogy mét két évadot a Smalville-nél maradok, de véget ért, amikor megöltek engem a Supernatural miatt.

Stavrou: Tudod, irigyellek azért, hogy együtt dolgoztál Jessica Albával. (Sötét angyal)

Jensen: Te és még sok más ember is.

Stavrou: Van más mozifilm projekted készülőben?

Jensen: Nem. Tudod, szépen megyünk egyenesen előre, mióta egy évvel ezelőtt befejeződött az írók sztrájkja. Amikor végetért a harmadik évad, én Pittsburgh-be mentem a Valentin forgatására, Jared pedig Austinba a Péntek 13 forgatására. Amikor készen voltunk a filmforgatással, egyenesen mentünk vissza Vancouver-be a negyedik évad forgatására. Szükségem van egy kis szabadidőre. Szükségem van egy kis szünetre, pihenésre, hogy láthassam a családomat, a barátaimat, hogy a barátnőmmel tölthessek egy kis időt, ilyesmikre... Szóval jelenleg csak az ötödik évad az egyetlen dolog, amire munka terén gondolok.

Stavrou: Tudom, hogy a színészek egyik félelme az, hogy azonosítják a szerepével. Adva van a Supernatural témája, Ti mindketten fogtátok magatokat, aztán eldöntöttétek, hogy horrort fogtok csinálni?

Jensen: Ez nem volt szükségszerű. Ez csak véletlen egybeesés volt, mert kevés időnk volt bármi másra. Ezért történt meg, hogy ugyanabban a műfajban lett két film, amit abban az időkeretben forgattunk.
Úgy értem, hogy volt néhány más mozifilm is, amikkel találkoztam, ezek teljesen mások voltak. Az egyik egy romantikus vígjáték volt, egy másik olyasmi volt, mint egy háborús film, de az időbeosztások összeütköztek volna, úgyhogy nem választhattam őket. Szóval ez volt az egyetlen dolog, ami illeszkedett az időmhöz. Nem azt mondom, hogy emiatt az ok miatt választottam ezt, de figyelembe kellett vennem az időbeosztásomat is. De végső soron két film maradt, ami igazán illeszkedett az időmhöz.

Stavrou: Mit szeretnél majd csinálni a jövőben a Supernatural után?

Jensen: Érdekes szerepeket szeretnék, és együtt együtt dolgozni tehetséges emberekkel.
Én szeretek történeteket mesélni. Ez az, amit csinálunk, és jó üzlet benne lenni, főleg, ha tudod, hogy tehetséges vagy.

Stavrou: Úgy tűnik, ez családi vonás.

Jensen: Így igaz. Sokat tanultam édesapámtól. Ő szintén nagy mesemondó.

Stavrou: Ti dolgoztatok együtt egy filmen, ugye?

Jensen: Igen. Ez egy kicsi, független horrorfilm volt és amikor a rendező megkérdezte, "figyelj, van valami ötleted, hogy ki játssza az apádat?", azt válaszoltam: "Nekem van egy őrült ötletem." Ez szuper volt. Ő megérkezett, pár napig forgattunk, nagyon jó volt. A film nem volt valami nagy szám igazából, de mókás volt együtt dolgozni vele.

 

Jared Padalecki Interjú 2010

Milyen a horror kedvelőinek szemében bálványnak lenni?

Jared: Elképesztő. Nagyon jó volt a Péntek 13-at forgatni. Már amúgy is rajongója voltam a film rendezőinek, mert ők készítették a [feldolgozásait] A texasi láncfűrészest, a The Amityville Horrort és a The Hitchert. Tetszik, amit kihoznak ezekből a klasszikusokból.

Mint színész, úgy gondolod, hogy túl kell kompenzálnod a beskatulyázást azzal, hogy jól nézel ki?

Jared: Persze. Nem akarok olyan tipp-topp lenni, az a srác, aki "júj, most nagyon komolyra veszem a figurát, és asszem én egy menő gyerek leszek". Talán így gondoltam, mikor elkezdtem ezt az egészet, de már túlvagyok rajta és csak simán jó szerepeket akarok eljátszani. Ha állandóan a csini srácot akarod előadni, akkor skatulyáznak be. Nos, Brad Pittet és Johnny Deppet is rendesen elmaszkírozták egy-egy szerepük kedvéért. Hát persze. Én is bevállalnám. Tisztelem is őket ezért, hogy ilyen bevállalósak. Brad Pitt és Johnny Depp is csinálhatott volna abból jó karriert, hogy mindig a menő srácot vagy a romantikus alakot alakítják, de abba nem lett volna semmi móka vagy kihívás.

Van időd randizni?

Jared: Randizom. Épp tegnap este mentünk el szórakozni. Körülbelül hetente egyszer látjuk egymást.

Talán épp egy színésznő?

Jared: Nem mondok róla semmit. Ezt szeretném megtartani. Az, de többet nem mondok.

Mit gondolsz a meztelenkedéssel kapcsolatban a képernyőn - megszabadultál már néhány alkalommal a ruhádtól az Odaát forgatásán, nemde?

Jared: Kicsit fura, ez az egyik dolog a munkámban, amivel a többi ember nem igazán birkózik meg. A sógornőm mindig azt mondja, "Nem tudom, hogy tud ezzel megbirkózni a barátnőd. Ha valakivel randizom, vagy éppen házas vagyok, nem lennék képes végignézni, ahogy más lányokkal jön össze." Igen vicces, mikor olyannal beszélsz erről, aki nem szakmabeli.

Te hogy éreznél, ha a barátnődnek kéne ilyen meztelen jelenetet forgatnia?

Jared: Már volt ilyen.

Nem igazán tűnsz annak a féltékeny típusnak.

Jared: Persze van bennem féltékenység, de nem reagálom túl. Másra jobban féltékeny tudok lenni. Eléggé magabiztos vagyok, azt hiszem. Kicsit persze fura, ha látom, de úgy vagyok vele, hogy "Oh, csak szerepet játszik." A bátyám orvos, így 18 órákat van távol naponta, úgyhogy a feleségének meg kell birkóznia vele. Mindenkinek megvan a maga problémája, és nekem ez lenne a legrosszabb, ám legyen.

Mi a legjobb és legrosszabb dolog a karrieredben jelenleg?

Jared: A legrosszabb az, hogy még mindig kényszerítve vagyok a munkára! 6 évre szerződést kötöttem az Odaát forgatására, úgyhogy évente 9 hónapot végigdolgozom. Imádom a karakterem és a sorozatot is, de nem mondhatom csak azt, hogy "Hé, el akarok menni egy hétre, hogy a családommal és a barátnőmmel legyek." Júliustól áprilisig egyszerűen nincs életem... El akarok jutni oda, hogy én választhassam ki, hogy min és mikor akarok dolgozni. Szeretnék elkerülni a TV-és sztárfilmektől.

Meddig él még a szerződésed?

Jared: Még két évig. Hat év pedig egy hosszú szerződés.

Megbántál valamit?
Persze, természetesen. De ez persze egy hatalmas áldás és boldog vagyok a munkám miatt, mivel egyre jobb és jobb. De azért volt egy kisebb fordulat. Azt mondták, LA-ben fogunk forgatni, aztán meg Vancouverben (Kanada) kötöttünk ki! Sokat tanultam. Megtanultam, hogy ne bízzak mindenkiben és mindenki magáért felelős, valamint magad mellett ki kell állnod és harcolnod is kell az érveidért. Mivel senki más nem fogja megtenni helyetted.

Mi lettél volna, ha nem a színészkedésnél kötsz ki?

Jared: Mérnök lettem volna. Már beíratkoztam a Texasi Egyetemre, Austinba, de a Szívek Szállodája "közbeszólt".

Mérnöki pálya és színészet - igen messze állnak egymástól!

Jared: [Nevet.] Ez az a jobb és bal agy dolog. De mindig nagyon jó voltam matekból és a családom minden egyes tagja is jól teljesített az iskolapadban. A bátyám orvos, a húgom pedig építész.

Megrémültek azon a szüleid, hogy színésznek készültél?

Jared: Naná. De aztán meglátták a fizetésemet, és azt mondták, "Kövesd az álmaidat, fiam!" [Nevet.] Dehogy, nagyon támogattak.

Mi volt az első felvágásod?

Jared: Keményen dolgoztam pár évig, aztán spórolni kezdtem és vettem egy condot [olyan lakóépület, amelyben más lakások magántulajdonban vannak a közös helyiségek pedig közös tulajdonban]... Los Angelesben volt ez. Aztán abbahagytam az árulását és kiadását.

Milyen lányokat szeretsz? Van ideálod?

Jared: De még mennyire, hogy van. Intelligensek, viccesek, nyíltak, kedvesek és harcolnak önmagukért, ha szükséges.

193 centisen nagydarab vagy. A barátnőidnek is magasnak kell lenniük?

Jared: [Nevet.] Nem igazán. Eddig szerencsés voltam, és olyan lányokkal randiztam, akikhez vonzódtam is. De ebben a bizniszben rengeteg vonzó ember van, és találnod kell olyanvalakit, akivel jól kijössz. Nem akarok arra gondolni, hogy "Vajon azért van velem, mert az vagyok, aki... vagy mert körberepülhetem a Földet és a vörös szőnyegen vonulhatok fel?"

Az hogy lehet?

Jared: Nagyon könnyen. Ha az számít, amit hordasz, és valaki rajtad lóg érte, lehet rá több okod is, hogy ne bízz benne. Ilyenkor hiperelővigyázatossá válok. Mivel színészkedem, azonnal gyanakvóvá válok és hosszú ideig tart, míg ez megtörik. Szóval, ha ezen túljutnak, megbízom bennük.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 57
Heti: 191
Havi: 807
Össz.: 192 920

Látogatottság növelés
Oldal: jensen Ackles és jared Padalecki interjúk
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »