Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 Gábriel / Trükkös 

 Fájl:800px-Gabriel.jpg


Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Richard Speight, Jr.
Gábriel / Trükkös adatai
Álneve Loki
Faja arkangyal
Neme férfi [porhüvely]
Életkora ismeretlen
Elhunyt 2010. tavasza (Lucifer megöli)
Képességei szemfényvesztés,
dolgok megidézése,
angyali képesség,
halhatatlan

Gábriel / Trükkös az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Richard Speight Jr. alakít.

Gábriel vagy Trükkös a sorozatban egy humoros arkangyalt alakít, aki régebben távozott a Mennyekből, ugyanis nem bíra elviselni az ott dúló testvéri viszályt angyal testvérei között. Azóta a Földön él, és embereket tréfál meg, kihasználva természetfeletti képességeit, poénjai azonban nemegyszer túllőnek a célon, és halált okoznak. Teljesen mindegy neki, hogy melyik oldal győz az angyal-démon háborúban, csupán egyvalamire vágyik: hogy vége legyen. Halhatatlan. Birtokában van egy bizonyos Arkangyal Penge, mely minden lény ellen hatásos. Volt szerelme az egyik hindu istennő, Kali.

Gábriel a 2. évad közepén jelenik meg, amikor a Winchester fivérek felfigyelnek rá, hogy egy városban különös halálesetek történnek, többek közt: egy professzor kirepül egy egyetem negyedik emeletéről; ufók rabolnak el és kényszerítenek keringőre egy fiatalt; a csatornából pedig egy aligátor tűnik fel és fal fel egy embert. Gábriel akkor az egyetem gondnokának arca mögé bújik, ám rövid időn belül Deanék leleplezik, és Bobby barátjukkal együtt arra a következtetésre jutnak, hogy ellenfelük egy félisten, aki bármilyen dolgot meg tud idézni, illetve el tud tüntetni, ezért Trükkösnek nevezik el. Csapdát állítanak neki, és megpróbálják örökzöld karóval megölni. Trükkös hiába varázsol ellenük harcosokat, Deannek végül siker átdöfnie a lény szívét, így jól végezve feladatukat, eltávoznak a helyszínről. Ám alighogy elmentek, a hátrahagyott holttest mellett megjelenik Trükkös, teljesen egészségesen, arcán a megszokott vigyorral.

A 3. évadban Trükkös visszatér; értesül róla, hogy hamarosan Dean az alkuja végett eltávozik az élők sorából, így elhatározza, felkészíti Samet arra az időkre, amikor már nem lesz vele bátyja. Különféle módokon megöli Deant, majd Sammel újra meg újra eljátssza ugyanazt a keddi napot, így az időcsapdában az több száz alkalommal látja meghalni testvérét, tenni ellene azonban semmit nem tud. Egy alkalommal azonban feltűnik neki, hogy az egyik férfi a bárban nem a megszokott menüjét rendeli, így nyakon ragadja, ekkor pedig az felfedi neki, hogy egy régi jó baráttal van dolga. Megígéri a fiúknak, többé nem zaklatja őket, és visszaállít mindent a rendes kerékvágásba, Deant azonban a Trükkös keze nélkül egy rabló meggyilkolja, Sam pedig hajtóvadászatot indít ellene, hogy bosszút álljon rajta. Sam hónapokig kutat a lény után, amikor pedig végre rátalál, könyörögve kéri, támassza fel bátyját, mire Trükkös egy csettintéssel elintézi a dolgot.

Az 5. évad során Trükkös tovább fojtatja veszélyes játékait, amikor pedig rájön, hogy Winchesterék a környéken vannak, nem tud ellenállni: csapdába csalja, majd egy saját maga alkotta világba varázsolja őket, ahol közli velük, el kell játszaniuk egy-egy tévés sorozat, vagy műsor szerepeit, csak úgy juthatnak ki onnan. Mikor a fiúk angyal barátja, Castiel a segítségükre akar sietni, a mókamester őt is elfogja. Hosszú szenvedés után, Dean végül szent olajból csapdát állít a Trükkösnek, így Sammel és Cas-szel együtt visszakerül a való világba. Itt fedi fel magáról Trükkös, hogy ő valójában Gábriel arkangyal, és azért hagyta ott a Mennyeket, mert nem tudta elviselni, hogy atyja és fivérei folyton harcoltak, illetve elmondja, hogy már ősidők óta el van rendelve, hogy Dean Mihály, Sam pedig Lucifer porhüvelye lesz. Miután a beszélgetésnek vége szakad, Dean eloltja a szent tüzet, így mindenki szabadon távozik a helyszínről. Az évad végén az angyal tudomást szerez róla, hogy az istenek fogva tartják Deant és Samet, ezért Loki álnéven meglátogatja őket, mintha ő is isten lenne. Mikor megpróbálja volt szerelmét, Kalit kihasználni, hogy megszöktesse a fivéreket, az rájön valódi kilétére, és társai előtt leszúrja őt annak Arkangyal Pengéjével. Azonban a kés hamisságának köszönhetően nem hal meg, majd mikor Lucifer felbukkan a helyszínen, és Kali kivételével az összes jelenlévő istent megöli, szembeszáll az Ördöggel, és elég időt ad a Winchestereknek, hogy megmentsék Kalit. Lucifer kéri őt, ne kényszerítse a megölésére, Gábriel azonban megpróbálja leszúrni valódi fegyverével - fivére megelőzi őt, és karjával felnyársalja. Nagy fényrobbanással huny ki, majd holtan esik össze. Halála után, Deanék megnézik a lemezt, amit közvetlen halála előtt adott nekik; Gábriel magyarnak öltözve szerepel egy pornófilmben, miközben megosztja az információt, miszerint Lucifer visszazárásához először meg kell szerezni az Apokalipszis lovasainak gyűrűit, ugyanis azok a kulcsok a ketrechez. Közli, hogy ez nem lesz egyszerű, majd mikor elkezdődne a huncutkodás, a felvételt a fiúk leállítják.

Epizódjai:
- A szemfényvesztő
- Időcsapda
- Changing Channels
- Hammer of the Gods

 Richard Speight, Jr. 1970. szeptember 4-én született a tennessee-i Nashvilleben. Itt nevelkedett, színművészeti diplomát szerzett. Elsőként a Steven Spielberg és Tom Hanks alkotta Elit alakulat c. második világháborús sorozatban szerepelt, majd több filmben és sorozatban kipróbálta magát. 2006-ban kapta meg szerepét az Odaátban.

Gabriel igazi valója

Gábriel Arkangyal (Az Erő Angyala)
Neve a „Gibor” szóból ered, amelynek jelentése: „Isten ereje”. A hét arkangyal egyike. A keresztény, zsidó, és az Iszlám vallás szerint ő a két legmagasabb rangú angyal egyike. Gábriel az Ószövetségben és az Újszövetségben is szerepel. Lukács Evangéliuma Gábrielt úgy említi, mint Isten hírvivőjét, küldöttjét. Előbb Zakariás papnak adja hírül Keresztelő Szent János születését, aki nagy tetteket fog végrehajtani majd Názáretben Máriánál is megjelenik, hogy közölje vele a szeplőtlen fogantatást, Jézus születését és jövendő, messiási hivatását.
Szent Gábor és Szent Rafael arkangyalok csak 1921-ben kerültek be a Római Kalendáriumba.
Gábrielt az iszlám vallás is tiszteli (arab neve Dzsibril), ugyanis hitük szerint ő tárta fel Mohamed prófétának a Koránt. Az osi zsidó hitvilágban Gabrielt noalaknak képzelték, mivel szerintük az angyalok mindegyike no volt. Gabrielt számos néven ismerik: a Hatodok Mennyország Ura, az Emberiség nagykövete, Isten követe, Kerubok hercege, Isteni hírnök, Kinyilatkoztatás angyala, Vágyódás angyala, Igazság angyala, Isteni férj, Igazság Hercege, az Öröm angyala, a Gyermekáldás angyala, a Szent Sefiroth Arkangyala, az Utolsó Ítélet Harsonása, Éden kormányzója, a Bosszú angyala, a Halál angyala, Hírvivo angyal, a Feltámadás angyala, a Kinyilatkoztatás angyala, az Almafa angyala.Mindent összevetve Gabrielt Isten hangjának tartják. Erre utal, hogy leggyakrabban trombitaként, harsonaként szimbolizálják. Általában ezüst és fehér színnel ábrázolják. Gábriel név változatai a Gauriel, és Gabriella. A Gabriel noi név, mivel a zsidó mitológiában az Arkangyalok noi alakok voltak.
Mindent összevetve Gabrielt Isten hangjának tartják. Gabriel arkangyal a remény angyala, aki mindig reményt ad az embereknek. Ábrázolása mindig valami fensőbbségeset sejtet mindenkivel, amitől (akárcsak Mihály arkangyaltól) a gonosz fél. Hatalmas szárnyakkal ábrázolják, mely a természetfeletti erejét jelképezi. Gabrielt Isten hangjának is tartják. Erre utal, hogy leggyakrabban trombitaként, harsonaként szimbolizálják. Általában ezüst és fehér színnel ábrázolják. Ő üldözte ki Ádámot és Évát a Paradicsomból. Egyes apokrif iratok szerint a Szodomát és Gomorát elpusztító angyalok neve Gábriel és Uriel voltak.
Kedvelt környezet: Mivel Gabriel a remény angyala követői legtöbbször papok. Általában olyan helyen élnek, ahol szükség van Isten szavaira és a reményre. Gábriel arkangyal egyike a hét arkangyalnak.
 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 48
Heti: 14
Havi: 1 036
Össz.: 190 381

Látogatottság növelés
Oldal: Gabriel
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: supernatural idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »