Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 gjfk

rendező: Philip Sgriccia
író: Eric Kripke
forgatókönyvíró: Bill Coakley, Brad Buckner, Eugenie Ross-Leming
operatőr: Serge Ladouceur, Aaron Schneider
díszlettervező: George Neuman, Richard Reams
jelmeztervező: Diane Widas, Bobbie Mannix
zene: Jay Gruska, Christopher Lennertz, Ernie Mannix
látványtervező: Michael Novotny, Jerry Wanek
vágó: David Ekstrom, Paul Karasick, Anthony Pinker

szereplő(k):
Jared Padalecki (Sam Winchester)
Jensen Ackles (Dean Winchester)
Nicki Aycox (Meg)
Jeffrey Dean Morgan (John Winchester)
Jim Beaver (Bobby Singer)
Katie Cassidy (Ruby)
Lauren Cohan (Bela Talbot)
Samantha Ferris (Ellen Harvelle)
Alona Tal (Jo Harvelle)
Sterling K. Brown (Gordon Walker)

                 

   John Winchester

 

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Jeffrey Dean Morgan
Matt Cohen (fiatalon)
John Erhard Winchester adatai
Álneve Bert Aframian
Elroy McGillicutty
Edgar Casey
Faja ember
Neme férfi
Életkora 52 éves halálakor
Született 1954.
Elhunyt 2006. novembere
Foglalkozása vadász
Családja Sam Winchester (fiú)
Dean Winchester (fiú)
Házastársa Mary Winchester (elhunyt)
Rokonai Samuel Campbell (após, elhunyt)
Deanna Campbell (anyós, elhunyt)
Lakóhelye Lawrence, Kansas, USA (korábban)

John Winchester az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Jeffrey Dean Morgan és Matt Cohan alakít. John a sorozat egyik mellékszereplője.

 John 1954-ben született, a sorozatban a két főszereplő fivér, Dean és Sam Winchester apjaként tűnik fel, mint egykoron gondos apa és családfő, egy Vietnamot megjárt veterán, aki családjával a kansasi Lawrenceben él. Egy rejtélyes tragédia során azonban egy démon okozta lakástűzben elveszíti feleségét, Mary-t, ez pedig arra készteti, hogy feladja korábbi életét, és a természetfelettire vadászva bosszút álljon Mary gyilkosán, megkeresse és megölje a rejtélyes Sárgaszemű démont. Több vadásszal ismerkedett meg és barátkozott össze: Bobby-val, Ellennel, annak férjével, Williammel, illetve lányukkal, Joval. Kapcsolata a Harvelle családdal akkor romlott meg, amikor egy közös vadászat során cserbenhagyta Willt, aki társa miatt így meghalt. Mikor Meg megszállta Sam testét, elmondta Jo-nak, hogy a közös vadászatkor a démon nem ölte meg az apját, csak megsebesítette és végül John volt az, aki könyörületből végzett vele. John sosem tudta magának megbocsátani a történteket, és ezért nem ment azután soha többé Ellen fogadójába. Fiait kiskoruktól kezdve, nagy szigorral a vadászatra neveli, folyamatosan költözik velük, azonban kisebbik fia, Sam ezt felnőtt korára megelégeli, összeveszik apjával, és külön életet kezd, ettől fogva John csak idősebbik fiára, Deanre, illetve barátaira számíthat. Ekkoriban ajándékozza Deannek autóját, egy fekete 1967-es Chevrolet Impalát.

 Az 1. évad Johnnak egy vadászata folyamán nyoma veszik, üzenetet sem hagy maga után, és telefonján is csak az üzenetrögzítője kapcsol. Dean ekkor kéri meg rég nem látott öccsét, hogy segítsen megtalálni apjukat, akinek aztán meg is találják naplóját egy korábban általa kivett motelszobában, benne több évtizedes feljegyzéseivel, többnyire a természetfelettivel kapcsolatban. Míg a fivérek apjuk nyomdokaiba lépnek, az alkalmanként hagy nekik hátra üzeneteket, amik általában egy-egy paranormális esethez vezetnek. John egy idő után -azok tudta nélkül- követni kezdi fiait, majd végül találkozik is velük. Az örömteljes pillanatoknak azonban egy Meg nevű démon vet véget, ezért -miután sikeresen túlélték a támadást- ismét különválnak, hiszen együtt sokkal sebezhetőbbek lennének. John egy időre ismét eltűnik, ám mikor az évad végén egy vadászt, Daniel Elkinst vámpírok gyilkolnak meg, és kaparintják meg a minden természetfeletti lénnyel végző legendás fegyvert, a Coltot, utánajár az ügynek, ekkor pedig ismét összehozza a sors Deannel és Sammel. Az újra egyesült Winchesterék együttes erővel visszaszerzik a pisztolyt, nem sokkal később pedig John a már régóta keresett Sárgaszemű démon nyomára akad; pontosan tudja, hol fog lecsapni és mikor. Míg az akciót tervezgetik, Sam és örege között egyre nagyobb feszültség lesz úrrá, ám mikor John a démonok csapdájába sétál -hogy ezzel megmentse több barátja életét-, és azok elfogják, fiai elszántan próbálják kiszabadítani. Ez ugyan sikerül is, ekkor azonban fény derül rá, hogy megszállta őt egy démon, méghozzá maga a Sárgaszemű démon, aki ezután elfogja, majd kínozni kezdi a fiúkat. Johnnak azonban egy pillanatra sikerül visszanyernie az uralmat saját teste felett, ez pedig elég időt ad Samnek, hogy előrántsa a Coltot. John ugyan eltökélten kiabálja, hogy lője le, és ölje vele a démont, ennek ellenére Sam csak megsebzi apját, ennek következtében pedig a gonosz elhagyja annak testét. Az évad utolsó képkockáin a Winchester család útra kel, hogy folytassa bosszúhadjáratát, ám egy démon vezette kamion belehajt az Impalába, mely végül az árokban köt ki.

 2. évad elején John kisebb zúzódásokkal megússza a balesetet, Dean ellenben élet-halál között kezd lebegni, Sam és őközötte pedig a feszültség már vitába torkollik, apa és fia csúnyán összevesznek. Hogy megmentse fia életét, John végső elkeseredettségében megidézi a sárgaszeműt, Azazelt, és feláldozza a Coltot és saját életét, cserébe Dean felépüléséért. John még megoszt néhány Sammel kapcsolatos fontos információt Deannel, és elbúcsúzik tőle, pillanatokkal később a kórház egyik termében holtan terül el. Gyászoló fiai a holttestét elégetik. Az évad során egy démon utal rá, miszerint John lelke a Pokolban sínylődik, az utolsó részben pedig, mikor néhány percre feltárul az Ördög kapuja, a John szelleme is feltűnik, és segít Deannek megölnie Azazelt. Ekkor a férfi még egy utolsó könnyes pillantást vet fiaira, majd eltűnik. Még ebben az évadban fény derül rá, hogy John szoros barátságot ápolt egy vadászcsaláddal, ám egy közös akciójuk során cserbenhagyta a családfőt, Williamet, aki ennek következtében meghalt, azóta pedig annak sem özvegye, Ellen, sem pedig lánya, Jo nem volt hajlandó vele szóba állni.

 4. évad Johnról a 4. évadban derül ki, hogy a természetfeletti világgal már fiatal korában, 1973-ban is volt kapcsolata: amikor Azazel akkoriban lemészárolta a szintén vadász Mary szüleit, a démon Johnnal is végzett, és ezzel zsarolt ki egy megállapodást Marytől, ami után aztán a fiút visszahozta az élők közé. John még ebben az évben -tudtán kívül- találkozott saját fiával, az angyalok által az időben visszaküldött Deannel, aki többek közt, segített neki a választásban, hogy megvásárolja az Impalát. Az évad végén a fivérek újabb titkot tudnak meg apjukról: az öregnek volt egy titkos viszonya egy Kate Milligannel, akitől 1990-ben megszületett Adam, akit ugyan azóta már anyjával együtt meggyilkoltak, John több időt töltött vele, mint Deannel és Sammel kiskorukban.

Az 5. évadban az egyik angyal, Anna úgy gondolja, az Apokalipszis elkerülése érdekében, meg kell ölni a testvérek szüleit, ezért visszautazik 1978-ba, és Johnék életére tör. Mikor fiai is visszaérkeznek az időben, a férfi megtudja az igazságot a természetfelettiről és Maryről, amitől eléggé kiborul. Főnökét az autószervízben Anna meggyilkolja, később pedig egy társával, Uriellel John is kiüti, ekkor jelenik meg Mihály arkangyal, és arra kéri őt, hadd szállhassa meg a testét. John beleegyezik, így az angyal rajta keresztül tesz rendet, és lép kapcsolatba Deannel. Elhagyva a porhüvelyt, Mihály John és Mary emlékeit egyaránt kitörli, így mindent elfelejtenek a szörnyűségekről. Hónapokkal később John és Mary már boldogan élnek annak tudatában, hogy kisfiuk fog születni. Amikor valós idősíkban Deant és Samet meggyilkolják, a fiúk újraélik életük néhány pillanatát, az egyikben pedig Mary éppen telefonon veszekszik Johnnal.

 Jeffrey Dean Morgan 1966. április 22-én, a Washington állambeli Seattle-ben született, a Morgan család egyetlen gyermekeként. Gyermekként profi kosárlabdázó szeretett volna lenni, de egy sérülés meghiúsította az álmait, ezután a festészet és az írás foglalkoztatta, mígnem véletlenül kapcsolatba nem került a színészettel. 1991-ben kezdte pályafutását, játékfilmekben kapott kisebb epizódszerepeket, majd a The Burning Zone c. sorozatban tűnt fel, 2000-től pedig olyan sorozatokban jelent meg, mint a Vészhelyzet, JAG – Becsületbeli ügyek, Walker, a texasi kopó, Angel, CSI: A helyszínelők, Narancsvidék, Monk – Flúgos nyomozó, vagy a Tru Calling. Az igazi áttörést 2005. jelentette, amikor egyidejűleg három sorozatban kapott szerepet: A Grace klinikában, a Nancy ül a fűben, illetve az Odaátban. Morgan 1997-ben feleségül vett egy playgirlt, de házasságának hamar vége lett, hasonlóan későbbi kapcsolatának Mary-Louise Parkerrel, akivel egy évet bírtak ki együtt, 2008-ban szakítottak.

 Mary Winchester

 Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Samantha Smith,
Amy Gumenick (fiatalon)
                                   Mary Winchester adatai
Neme nő
Életkora 29 éves halálakor
Született 1954. december 5.
Elhunyt 1983. november 2. (Azazel megöli)
Foglalkozása vadász (korábban)
Családja Dean Winchester (fia)
Sam Winchester (fia)
Samuel Campbell (apa, elhunyt)
Deanna Campbell (anya, elhunyt),
ismeretlen (após, elhunyt)
Házastársa John Winchester (férj, elhunyt)
Lakóhelye Lawrence, Kansas, USA (korábban)

Mary Winchester az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Samantha Smith és Amy Gumenick alakít.Mary a sorozatban a két főszereplő fivér, Dean és Sam Winchester édesanyját, valamint John Winchester feleségét alakítja, aki családjával a kansasi Lawrence-ben él. Mary nagyon szereti családját, ám már fiatal kora óta kapcsolatban áll a természetfelettivel, hiszen szülei is vadászok voltak, akik kitanították lányukat ennek minden fortélyáról. Az ő halála lesz az, ami harcbe indítja férjét és fiait a természetfeletti ellen.

Mary az 1. évad első részében tűnik fel először, amikor 1983. november 2-án, egy megszokott éjjelen felriad ágyából, az akkor 6 hónapos Sam sírására. Mikor átmegy annak gyerekszobájába, egy sötét alakot pillant meg, a Sárgaszemű démont, Azazelt. A démon a falhoz ragadja Mary-t, majd elevenen felgyújtja, leégetve ezzel a lakást, és megölve így a nőt. Az évad közepefele, a felnőtt Dean és Sam visszatérnek egykori otthonukba, ahol a tragédia történt, itt jönnek rá egy médium segítségével, hogy a házban nem csak egy, hanem több szellem is kísért. Mikor megpróbálják kiűzni onnan a gonoszt, Samre rátámad a kísértet, ekkor azonban a másik szellem felfedi kilétét; Mary az. A nő elbúcsúzik fiaitól, majd saját erejét kioltva, megsemmisíti gyermekei támadóját.

A 2. évad elején a fivérek ellátogatnak Mary sírjához, ahol Sam a földbe temeti elhunyt apjuk dögcéduláit. Az évad végén Deant egy dzsinn elfogja és egy képzeletbeli világba repíti, ahol Mary és Sam barátnője, Jessica is életben vannak, ellenben John -akárcsak a valóságban- halott. Itt Dean minél inkább igyekszik kihasználni az időt, együtt lenni anyjával, ám az álom végül véget ér; visszatér a rendes világba. Nem sokkal később Azazel megjelenik Sam álmában, és visszakalauzolja őt a múltba, megmutatja neki, hogy azon a bizonyos éjszakán azért ölte meg Mary-t, mert rájuk nyitott, amikor éppen démonvérrel táplálta az akkor 6 hónapos kis Samet.

A 4. évadban fény derül rá, hogy Mary már fiatal korában is kapcsolatban állt a természetfelettivel, hiszen szülei és ő maga is vadász volt. Egy alkalommal azonban le akartak csapni a Sárgaszemű démonra, az akció azonban fordítva sült el; a gonosz meggyilkolta a lány anyját, majd apját is, ráadásul Mary akkori udvarlójával, Johnnal is végzett. Ezután ajánlotta fel neki Azazel, hogy visszahozza Johnt az élők közé, cserébe a nő majd 10 év múlva be fogja engedni őt az otthonába - Mary beleegyezett. Az évad végén a démonvérfüggővé lett Samre elvonási tünetei hatására látomások jönnek, az egyik ilyen pedig maga az anyja lesz.

Az 5. évad közepefele egy angyal, Anna úgy gondolja, az Apokalipszis elkerülése érdekében, meg kell ölni a testvérek szüleit, ezért visszautazik 1978-ba, és a boldogan élő Mary-ék életére tör. Mikor fiai is visszaérkeznek az időben, a nő kénytelen elmondani az igazságot Johnnak, amitől a férfi eléggé kiborul. Deanék azt is elmesélik anyjuknak, hogy évekkel később Azazel meg fogja őt ölni, és megkérik, mindent tegyen meg azért, hogy azon a bizonyos éjjelen ne lépjen be a gyermekszobába. Mary könnyes szemmel hallgatja végig a testvéreket. Az Annával és társával való összecsapás során Johnt megszállja Mihály arkangyal, aki elkábítja Mary-t, végül az ő és férje emlékeit egyaránt kitörli, így mindketten elfelejtik az átélt szörnyűségeket és találkozást fiaikkal. Hónapokkal később már boldogan élnek annak tudatában, hogy kisfiuk fog születni. A valós idősíkban, amikor fiait meggyilkolják, azok átélik életük néhány pillanatát, és ezek során találkoznak Mary-vel, akinek szeme a második találkozás alkalából átvált sárgára; kigúnyolja Deant, őt okolja haláláért és tehernek nevezi, majd megjelenik Zakariás, és dicsőítően beszél a nőről. Végül a helyszín egy csettintéssel véget ér.

Epizódjai:
- Nyomtalanul
- Otthon, rémes otthon
- Szellem a palackból
- Ha a pokol elszabadul (1)
- In The Beginning
- When The Levee Breaks
- The Song Remains The Same
- Dark Side of the Moon

Samantha Smith 1969. november 4-én született Sacramento városában, Kalifornia államban. Karrierje kisebb vendégszerepekkel indult különböző sorozatokban, mint például a Seinfeld, Wins, A Kaméleon, Pacific Blue, vagy a Jóbarátok. A 2x2 néha sok(k) és a Pszichozsaru után játszott a Nash Bridges-ben és a Sötét angyalban, majd szerepet kapott az Odaátban, amivel elég nagy népszerűségre tett szert.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 48
Heti: 46
Havi: 1 068
Össz.: 190 413

Látogatottság növelés
Oldal: A Winchester család
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: supernatural idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »