Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

 Mihály arkangyal

 

            Adam Milligan                               John Winchester

Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Matthew Cohen
Mihály adatai
Faja arkangyal
Neme férfi [Dean Winchester - porhüvely, (John Winchester - átmeneti porhüvely)]
Életkora ismeretlen
Képességei angyali képesség,
halhatatlan
Foglalkozása Isten szolgája
Családja Sam Winchester (öccs) [porhüvely],
John Winchester (apa, elhunyt) [porhüvely],
Mary Winchester (anya, elhunyt) [porhüvely],
Samuel Campbell (nagyapa, elhunyt) [porhüvely],
Deanna Campbell (nagyanya, elhunyt) [porhüvely],
ismeretlen (dédapa, elhunyt) [porhüvely],
Dean Winchester (báty) [másik porhüvely],
Kate Milligan (anya, elhunyt) [másik porhüvely]
Élettársa Lisa Breaden [porhüvely]
Lakóhelye Lawrence, Kansas, USA (korábban) [porhüvely]

 
RafaelMihály arkangyal az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Matthew Cohen alakít.

Mihály a sorozatban egy arkangyalt alakít, aki Isten egyik katonája. Ő volt az, aki egykor legyőzte és a Pokolba száműzte Lucifert. Angyal lévén, több angyali, természetfeletti képességgel rendelkezik, ráadásul halhatatlan. Hatalmas szárnyai vannak, hangja fülsiketítő, puszta látványa pedig kiégeti a halandó emberek szemét, így azokkal csak emberi testen keresztül képes kommunikálni. Porhüvelye Dean Winchester, ám ő nem hajlandó beleegyezni abba, hogy az angyal megszállhassa, ezért a Mennybéliek azon fáradoznak, hogy megtörjék a fiút. Később derül ki, hogy egy másik ember is szolgálhat porhüvelyeként: Adam Milligan, akinek szintén Winchester vér csörgedezik az ereiben.

Mihály neve először a 4. évad végén merül fel, amikor Zakariás egy festményt mutat az éppen védelme alatt álló Deannek, melyen Mihály látható, amint legyőzi a Sátánt.

Az 5. évadban, miután Lucifer kiszabadult, Zakariás felkeresi az előlük bujkáló Winchester fivéreket, és felfedi előttük, hogy Dean maga Mihály kardja, vagyis porhüvelye, és azonnal igent kell mondania az angyalnak, hogy az megszállhassa, és testében szembeszállhasson Luciferrel. A fiú azonban ezt semmiképpen nem hajlandó megtenni, ismét elszökik az angyalok elől, és ezzel a tudattal folytatja eddigi életét. Mikor egy alkalommal Dean és Sam Castiel barátjukkal visszautaznak az időbe, 1978-ba, hogy ott megvédjék szüleiket a rájuk vadászó angyallánytól, Annától, Mihály megjelenik: John Winchester beleegyezésével megszállja a férfit, és a testvérek segítségére siet. Annát egy érintéssel porrá égeti, az ő oldalán oldalán álló Urielt pedig elteleportálja a helyszínről. Miután elkábította Mary Winchestert, négyszemközt kezd beszélni Deannel, melynek során elmondja neki, előbb-utóbb úgyis igent fog mondani neki, ugyanis ez a végzete. Ezek után odalép a halálos sebet kapott Samhez, és meggyógyítja, majd visszarepíti saját idejükbe a fiúkat, illetve Castielt. Az évad végén Zakariásék feltámasztják a legkisebb Winchester fivért, Adam Milligant, aki szintén tudna porhüvelyként szolgálni. Mihály ezt ki is használja, megszállja a fiút, és a végzete szerint Lawrence-be megy, hogy megküzdjön Luciferrel. Egy temetőben kerülne sor az összecsapásra -melyet a Sam testébe bújt Lucifer ellenez, mivel nem szeretne végezni fivérével-, azonban megjelenik Dean és két társa; Bobby és Cas, és utóbbi szentelt Molotov-koktélt hajít Mihályra. Lángok közt, üvöltve tűnik el, majd percekkel később tér vissza, amikor már Sam visszanyerte tudatát testében a Sátán ellen. Az angyal mindenáron meg akar küzdeni az Ördöggel, ezért ellenáll Samnek, hogy beleugorjon Lucifer börtönébe, azonban ez lesz a veszte; a fiú karon ragadja Mihályt, és vele együtt zuhan a mélybe.

Epizódjai:
- The Song Remains The Same
- Swan Song

Michael igazi valója

A hét Arkangyal egyike. Isten harcosa, o vezeti a Mennyei Seregeket, és o a Hét Mennyország uralkodója. Mihály arkangyalt számos néven ismerik: Isten Hercege, Arkangyalok vezére, Kelet ura, a Merkúr angyalainak ura, a Mennyország Seregeinek kapitánya, a Mennyország seregeinek hercege, a Mennyország alkirálya, a Római Katolikus Egyház védoszentje, Izrael védoszentje, Mennyek Seregének foparancsnoka, az Erény hercege, Isteni védelmezo, a Fény Hercege, a Béke védelmezoje, Vasárnap angyala, a Föld angyala, az Olajfa angyala, a Mandulafa angyala. Általában arany, sárga, és vörös színnel ábrázolják. Mivel Mihályt védoszentként tisztelik, az o követoi is védelmezok. Leginkább a harcra összpontosítanak, hitüket és céljaikat mindenáron megvédik, ha kell fegyverrel is. Ezen tulajdonságaik miatt Mihály követoi a pápa személyes testorei. A Biblia azt mondja mihály és seregei gyozték le a Sátánt és seregeit a Mennyországban, kiuzték ot onnan, és a Földre számuzték. A Biblia szavaival: "És háború tört ki a Mennyekben. mihály és angyalai harcoltak a Sárkánnyal és a Sárkány harcolt az angyalokkal, de nem gyozhetett; akármilyen nagy is volt a Mennyország, nem volt számára hely. Ezért lehajították a Nagy Sárkányt a Mennyekbol, az oskígyót, akit hívtak Ördögnek és Sátánnak is, aki becsapta az egész emberiséget. Ledobták ot a Földre, és az o angyalait is vele együtt." (Kinyilatkoztatás 12:7-9) mihály volt, aki leereszkedett a Földre, Abyss kulcséval a kezében, és bezárta a Sátánt ezer évre: "És mihály leereszkedett a Mennyekbol Abyss kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. O elfogta a Sátánt, akit hívtak Ördögnek és Sátánnak is és bezárta ot ezer évre. És lehajította ot Abyss-ba, és bezárta és lepecsételte ot." (Kinyilatkoztatás 20:1-3)Mihály Arkangyal
 Mihály Arkangyal jelentése: "ki olyan mint Isten", "Istenhez hasonló", " aki Istenre hasonlít". Színei: kék és arany, gyakran ábrázolják karddal, az igazság mérlegével, vagy a védelem kék lángjával a kezében. Ő a harcos aki a földért felel és az elhunytak lelkét is ő fogadja, de Ő az égi seregek vezére is, a gonosz erőivel vívott, végső harcban a győzelmet biztosítja. Kulcsszavak: "Mihály", "bátorság és erő", "igazság és tisztesség".
Aki előtt megjelenik, felismerheti kardjáról mellyel elvágja félelmeink csapdáinak köteleit. Legfőbb célja: megszabadítani a földet és lakóit a félelmekből eredő mérgektől. A fényhozókat és az ezen munkálkódó embereket arra kéri és biztatja, hogy mutassák meg a többieknek a komoly szakmai alapokon nyugvó és az alkalom szülte lehetőségből adódó spiritualitás és gyógyító tevékenység lényegét. Tud segíteni elektromos eszközök, vízcső elromlásánál, ha bízunk segítő erejében. Mihály útba igazítja, és vezeti a veszteséggel küszködőket, és azokat akik szem elől tévesztették életcéljukat, vagy elakadtak tervezett karrierjük építésében.
Képes jó cselekedetekre váltani a közömbösséget, és a félelemből elfogadott tetteket, szólítsd nyugodtan valahányszor félsz, vagy bajban vagy, azonnal ott terem és bátorságot önt beléd és gongoskodik fizikai, érzelmi biztonságodról. Akárki sző bosszút ellened, Mihály Arkangyal jelenlétében meghunyászkodik, mert kioltja az illető elmélyében, vagy szívében lévő rossz szándékot. Miben segíthet általában: állásfoglalás és hitünk felvállalása, energia és életerő, érdemesség és önbecsülés, bátorság fokozása, irányítás, motivációk, szelleműzés, tértisztítás, védelem.
Különbőző helyzetekben kérhetjük a segítségét pl: nem csak testi, lelki, vagy szexuális zaklatásnál, hanem: ha késő éjszaka lerobban az autónk az országút mentén. Ha egyedül vagyunk egy házban és félünk a betörőktől. Ha hosszú autó útra indulunk, védjük le az utat az indulás címétől a végcélig. Ha véget vetettünk egy kapcsolatnak, de a másik fél nem akar elengedni minket, akkor megkérhetjük Mihály Arkangyalt, hogy vágja el az éteri kötelékeket, melyek összekötnek minket a másik féllel. Segít ha rémálmok gyötörnek minket, ha betegek vagyunk (Rafaellel együtt hívjuk), ha bármilyen függőségben szenvedünk. Ha úgy érezzük, nem érdemes élni, azaz világfájdalom esetén. Ha érzelmi zsarolásnak vagyunk kitéve egy kapcsolaton belül. Ha komoly mentális terhelésnek vagyunk kitéve, pl ha munkánk túl sok energiát követel tőlünk, a határidők tarthatatlanok, ekkor az Angyal bátorságot ad, hogy változtatásokat követeljünk. Nagy hatékonysággal segít abban is, hogy a saját igazságunkat kövessük, de tisztességünkön ne essen csorba. Segít, hogy megtaláljuk a valódi énünket, és hűségesek maradhassunk hozzá, ha félünk, vagy nehéznek találjuk kimondani az igazságot, ha színleljük, hogy szeretjük a munkánkat. Ha képtelenek vagyunk megtenni amit mondunk, vagy mindig csak azt tesszük, amit mások elvárnak tőlünk. Ha mindent tagadni akarunk, és nem vagyunk képesek szembe nézni az igazsággal. Ha becsaptunk valakit azzal, hogy nem mondtuk el neki az igazságot. Szorongás ellen is segít.
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 57
Heti: 204
Havi: 820
Össz.: 192 933

Látogatottság növelés
Oldal: Michael
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »