Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

gfjd 

Jensen Ackles

JensenAckles.jpg

 

Születési név: Jensen Ross Ackles
Születési idő: 1978. március 01.
Születési hely : Dallas, Texas, USA
Foglalkozás: színész
Családi állapot: nős
Partner: Danneel Harris
Magasság:185 cm
Eredeti hajszín: barna
Szemszín: zöldes-barnás
Csillagjegy: Halak

Jensen Ross Ackles (1978.03.01)amerikai televízió színész. Olyan sorozatokból ismerhetjük, mint a "Dark Angel","Dawson's Creek", vagy a "Smallville".A népszerûséget viszont a "Supernatural" hozta meg számára. Jensen a Texasi Dallasban született. Apja Alan Roger Ackles, anyja Donna Joan Shaffer. Ereiben Skót, Angol és Ír vér csörgedezik. Két testvére van: egy bátyja Joshua, és egy húga, Mackenzie. A szülei azért nevezték Jensen-nek, mert nem akartak túl gyakori nevet adni neki. Jensen édesapja ismert színész volt a városban, ezért Jensen gyermekkorának is része volt a színészkedés, annak ellenére, hogy a gimnáziumig nem is igazán akart színészi pályára lépni. A középiskola elvégzése után sportorvosnak szeretett volna tanulni a texasi egyetemen, de helyette Los Angelesbe költözött, hogy színész legyen.
Karrierje:
Négyévesen kezdett modellkedni, majd késõbb abbahagyta, de 10 évesen újrakezdte. Az L. V. Berkner High School-ba jelentkezett, ahol sportorvosnak tanult. Ekkor felkereste két férfi: Jensen késõbbi menedzsere, Craig Wargo, és egy másik ügynök, Michael Einfeld. Arra kérték, hogy menjen Los Angeles-be velük, de Jensen elõbb be akarta fejezni a gimnáziumot, mert azt hitte, hogy ezt a két fickót hamarosan nem is fogja érdekelni. Nem ez történt. A két férfi tartotta vele a kapcsolatot, egészen addig amíg leérettségizett, majd LA-be vitték. Kezdetben, mint több kezdõ színész is, csak vendégszerepeket és egy epizódra szóló szerzõdéseket kapott. Ilyen volt például a "7th Heaven" (Hetedik mennyország), vagy a "Sweet Valley High"sorozatok is. Első jelentõsebb szerepe Malcolm megformálása volt a Mr. Rhodes címû sorozatban. Ezt követõen az USA egyik leghosszabb szappanoperájában, az Ármány és szenvedélyben szerepelt három éven át. Majd következett a nagy sikerû Sötét Angyal - Dark Angels melyben Alec karakterét keltette A színjátszás csak a középiskolában kezdte el érdekelni. K997-ben több epizódra szóló mellékszerepet kapott az NBC drámasorozatában a "Days of Our Lives" -ban. 1998-ban ezért a szerepéért "Soap Opera Digest Awards"-ot nyert. A filmen eljátszott szerepért háromszor jelölték "Daytime Emmy Award"-ra is.

Supernatural background FF 300x200 Supernaturals TV Madness Winning Background

 

2000-ben otthagyta a sorozatot, hogy szerepeljen a "Blonde" életrajzi mini sorozatban, amely Marilyn Monroe életérõl szólt. 2000-ben pályázott Clark Kent szerepére a Smallville-ben, ám akkor az ifjú modell, Tom Welling elhalászta elõle a szerepet. Így egy másik WB sikersorozattal, a Dawson és a haverokkal vígasztalódott, ahol a hatodik évadban, 12 epizód erejéig játszotta C.J.-t. Ezek után csatlakozhatott a  Smallville-hez. Igaz, nem Clark Kentként, hanem Jason Teaque megformálójaként. Michelle Williams szeretõjét/barátját alakította.  Ezt a szerepet egy évadon keresztül játszotta. 2001-ben szerepet kapott James Cameron sorozatában a „Dark Angel"-ben, olyan partner melett, mintt Jessica Alba. 2002-ben néhány epizódban szerepelt a WB sorozatában a "Dawson's Creek"-ben (Dawson és a haverok), a2004-ben a "The Plight of Clownana" komédiában játszott, és mint producer is kipróbálta magát.2005-ben fõszerepet kapott a "Still Life" sorozatban, amely sajnos csak hat epizódot élt meg. Eközben játszott a "Smallville" sorozatban, ahol 22 részben játszhatta el "Jason Teague" szerepét, aki a Kristin Kreuk által megformált "Lana Lang" után táplált romantikus érzelmeket.

 

2005-ben szerepelt a "Devour" (Az átjáró) filmben, ahol az apjával együtt játszott.2005-ben csatlakozott Eric Kripke csapatához, hogy fõszerepet játsszon az éppen induló új horror (CW televízió) sorozatában a ""Supernatural"-ban (Odaát), amelyben Jared Padalecki a testvére és természetfeletti lényekre vadásznak. 2006-ban fõszerepet kapott Elisabeth Harnois és Sean Patrick Flanery mellett a "Ten Inch Hero" komédiában. A film a 2007-es filmfesztiválokon szerepelt és Jensen jó kritikákat kapott az alakításáért. 2007 Júniusában a texasi Casa Mañana Theatre-ban debütált a "A Few Good Men" címû darabban, mint színházi színész. 2008-ban elkezdte forgatni a "My bloody Valentine" 1981-es film remake-jét (My Bloody Valentine 3-D), amely immár az elsõ 3D-s mozi lett. A film bemutatója 2009.Január 16.-án volt. 2010-ben a Batman a piros sisak alatt animációs film egyik karakterének kölcsönözte a hangját.Ugyan ebben az évben a Tron: Evolution és a The 3rd Birthday videó játékokhoz is kölcsönözte a hangját. 2009 Novemberében eljegyezte barátnőjét Danneel Harrist,akit 2010.Május 15.-én Texasban feleségül is vett.


 Jensen Ackles

 

Dean Winchester

 

 

 

 

 Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Jensen Ackles
Ridge Canipe (gyerekként)
Brock Kelly (tinédzserként)
Chad Everett (idősként)
Dean Winchester adatai
Álneve Hector Aframian,
Ted Nugent,
Samuel Cole,
Ford ügynök,
Jerry Wanek,
Dr. James Hetfield,
Nigel Tufnel,
John Bonham,
Simmons atya,
Gregory Washington tisztviselő,
Kris Warren,
Alan Stanwick,
Billy Gibbons seriffhelyettes,
Dean J. Mahogoff,
Landis nyomozó,
Christopher Johnson Jr.,
Dan Hermansen,
Dr. Hasselhof,
Plant ügynök,
Sigfried Houdini,
Turner nyomozó,
Sammy Hagar,
Young ügynök,
Perry ügynök,
Seger ügynök,
Geddy ügynök,
Babar tűzvédelmi szakértő,
Ulrich ügynök,
Roth tanárhelyettes,
Murdock ügynök,
DeYoung ügynök,
Alonso Mosley ügynök,
Bonham ügynök,
Page ügynök,
Marley ügynök,
Dorfman ügynök
Neme férfi
Életkora 32 éves
Született 1979. január 24.
Foglalkozása vadász
Családja Sam Winchester (öccs),
John Winchester (apa, elhunyt),
Mary Winchester (anya, elhunyt),
Samuel Campbell (nagyapa, elhunyt),
Deanna Campbell (nagyanya, elhunyt),
ismeretlen (dédapa, elhunyt)
Lakóhelye Lawrence, Kansas, USA (korábban)

 

Dean Winchester az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat Eric Kripke által kitalált szereplője, akit Jensen Ackles alakít. Dean a sorozat egyik főszereplője.

Dean 1979. január 24-én született a kansasi Lawrence-ben John és Mary Winchester első gyermekeként. A fiú négy évvel fiatalabb öccsét, Samet már kiskorában is megóvta minden bajtól. Anyjuk meggyilkolását követően a felcseperedő fivérek kitanulták apjuktól a természetfelettire való vadászatot, hogy bosszút állhassanak Mary gyilkosán, ám ezt követően a család kettészakadt; Sam egyetemre kezdett járni és új életet kezdett, míg Dean Johnnal maradt, és segítette mindenben. A fiú nagy rock és heavy metal rajongó, rengeteg ilyen kategóriájú zenéje van. Öccsével ellentétben, ő komolytalan és bajos, ámde hozzá hasonlóan segítőkész. Van egy 1967-es fekete Chevrolet Imaplája, melyet korábban még apja ajándékozott neki. Ő és családja egyik legjobb barátja a szintén vadász Bobby Singer.

 1. évad Az évad elején Dean apja váratlan eltűnését követően meglátogatja öccsét, és segítségét kéri az öreg megtalálásában. Miután anyjuk gyilkosa, a Sárgaszemű démon ismét lecsap és megöli Sam barátnőjét, a két fivér bosszút fogad a démon ellen, majd Dean Impalájával útnak erednek, hogy felkutassák őt és apjukat, átszelve Amerika tájait pedig annyi természetfeletti lénnyel végezzenek, ahánnyal csak tudnak. Mialatt városról városra járva pusztítják a gonoszt, Dean makacssága és megfontoltsága miatt többször összeveszik Sammel, később azonban mindig kibékülnek, akcióik során gyakran megmentik egymás életét. Dean egy ilyen ügy során találkozik régi szerelmével, Cassie-vel, és szerelmük újra fellobban, noha később a fiú kénytelen továbbállni mellőle. Egy balul sikerült vadászat során azonban egy alakváltó Dean alakját ölti magára és megöl egy fiatal lányt, így a hatóságok körözni kezdik a fiút. Az évad végén a fivérek végre találkoznak apjukkal, aminek Dean különösen örül. Mikor azonban Sam többször is nyíltan fellép apja utasításai ellen, Dean közéjük áll, megpróbál békét teremteni köztük. John később a démonok csapdájába esik, Dean ezért teljesen bedühödik; öccsével és Bobby barátjával elfog egy korábban már az életükre törő Meg Masters nevű, megszállt fiatal lányt, és kegyetlenül kiűzi belőle a gonoszt, noha ennek bekövetkeztével a valódi Meg meghal. A két testvér ezek után sikeresen kiszabadítja elfogott apjukat, melyről azonban kiderül, szintén megszállta egy démon, méghozzá a sárgaszemű, Azazel. A lény a fiúkat is elfogja, majd kínozni kezdi őket, egészen addig, míg a korábban megszerzett Colttal el nem sikerül őt űzni, felszabadítva ezzel Johnt. A történtek után Winchesterék ismét autóba ülnek, hogy folytassák vadászatukat, ám egy démon vezette kamion beléjük hajt; az Impala széttörik, Dean pedig élet-halál közt kezd lebegni.

 2. évad Az évad elején a kórházba szállított Dean haldokolni kezd, lélekként bolyong az élők között. Apja végül azt a döntést hozza, hogy feláldozza magát és a Coltot fia életéért cserébe Azazelnek, így Dean feltámad, míg John Pokolra kerül. Ezek után Dean saját magát kezdi hibáztatni az öreg halála miatt, Sammel gyászolni kezdenek, ezzel együtt viszont az egymás közötti feszültségük is nő, egy alkalommal Dean még meg is üti öccsét. Hogy enyhítse bánatát, Dean Bobby segítségével annak roncstelepén megjavítja széttört autóját, később pedig Sammel ismét vadászni kezdenek. Útjuk során új vadászokkal ismerkednek meg, köztük Ellennel, Jóval, Ash-sel, illetve az ellenük forduló Gordonnal, aki a fiúk jóvoltából a börtönben köt ki. Míg Dean életében egyre többször tűnik fel az őt üldöző FBI ügynök, Victor Henriksen, a fiú és Jo között szoros kapcsolat alakul ki. Egy alkalommal Samet megszállja egy korábban már feltűnő démon, öccse életéért aggódó bátyja azonban Bobby-val sikeresen visszaküldi azt a Pokolba. A két fiú nemegyszer kerül a hatóságok markaiba, végül mindig sikerül elmenekülniük. Az évad végén Sam tragikus módon meghal, végső elkeseredettségében Dean alkut köt egy démonnal; öccse visszatér az élők közé, ő viszont kerek egy év múlva Pokolra fog kerülni. Mikor a fiú és öccse megtudják, hogy Azazel és társa, Jake fel akarják nyitni az Ördög kapuját, hogy háborút robbantsanak emberek és démonok között, Bobby-val és Ellennel a helyszínre, egy temetőbe sietnek, ahol Deannek egy kemény összecsapás után a visszaszerzett Colt utolsó töltényével sikerül megölni Azazelt, viszont több száz gonosz lélek szabadul ki a Pokolból. Az összecsapás során a fivérek találkoznak elhunyt apjuk lelkével, aki nem sokkal később eltűnik, a látványtól mégis mindketten elérzékenyülnek.

Sammy & Dean HQ photos - supernatural photo

3. évad Dean az évad elején egyre inkább káros szenvedélyekkel múlatja utolsó évét, aminek öccse nem nagyon örül. Egy kisvárosi nyomozásuk során Dean ismét találkozik egy több éve nem látott barátnőjével, akinek kisfiáról először azt feltételezi, hogy ő lehet az apja, ám félelme végül nem igazolódik be. A fivérek életére először két férfi, Kubrick és Creedy tör, ám miután akciójuk balul sül el, megbízójuk, Gordon Walker megszökik a börtönből, majd saját maga ered a fiúk nyomába, ám Sam önvédelemből megöli, Dean ebből a harcból kimarad. A színen feltűnik egy emberek oldalán álló, Ruby nevű démonlány, aki segít a fiúknak és Bobby-nak új töltényeket készíteni a Dean utolsó reményeként szolgáló Colthoz, amit viszont később egy másik lány, Bela ellop tőlük, majd elad a feketepiacon. Ruby ugyan segítségét ajánlja Deannek, hogy megmentse őt a Pokoltól, később azonban bevallja, erre még ő sem képes. Míg a határidő lejárta egyre közeledik, Sam egyre elkeseredettebben munkálkodik, hogy találjon valamit bátyja halála ellen. Az évad végén kiderül, Dean alkuja egy Lilith nevű démonnal köttetett, akit a fivérek és Bobby ezek után meg is próbálnak ölni, csakhogy az Ruby testét használva elfogja őket, Deant pedig az egyezség szerint pokolkutyákkal a Pokol fenekére küldi.

 4. évad Dean egyik pillanatról a másikra kijut a Pokolból, és visszatér az élők közé, méghozzá egy Castiel nevű angyalnak köszönhetően -noha annak kéznyoma a fiú vállába ég-, aki állítása szerint Isten parancsára mentette meg a fiút; Lilith ugyanis azon munkálkodik, hogy feltörje a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, Lucifer a Földre szabadul.
Dean így visszaszegődik öccse mellé, és az angyallal, illetve annak társával, az ellenszenves Uriellel azon kezdenek munkálkodni, hogy megállítsák a pecséttöréseket, emellett pedig tovább folytatják a vadászatokat. Deant egy alkalommal Castiel visszaküldi az 1973-as Lawrence-be, ahol találkozik akkor szüleivel, illetve nagyszüleivel, akikről megtudja, hogy ők is vadászok voltak, és velük is Azazel végzett. A fiúk életében feltűnik egy Anna Milton nevű lány, aki állítása szerint hallja az angyalok beszélgetését, így Dean és Sam a védelmük alá veszik az őt üldöző démonok és angyalok elől. Mikor Sam felfedi bátyja előtt, hogy annak távolléte alatt az újonnan visszatért Ruby-val kezdett démonokra vadászni, illetve annak véréből táplálja magát, melytől képes tovább fejlesztenie erejét, Dean teljesen kiborul, és többször veszekedni kezd öccsével, ám időközben az ő múltjából is kiderül néhány sötét pont: a démonok egyik vezetője, a Pokol kínzómestere; Alastair felfedi Dean előtt, hogy mikor az odalenn raboskodott, hosszas kínzások után ő is mellé szegődött, és hosszú évekig együtt kínozták az elkárhozott lelkeket, és ez volt az, mely az első pecséttörést előidézte. Deannek megadatik, hogy az angyalok által elfogott Alastairt megkínozhassa, ám az végül Uriel árulásának köszönhetően elszabadul, így végül a démont öccse öli meg képességével. Dean Castiel előtt leteszi az alkut, miszerint magára vállalja, hogy ő maga fogja megállítani az Apokalipszist.

Az évad végén Dean és Bobby úgy döntenek, hogy Samre veszélyt jelenthet a sok démonvér, így bezárják őt Bobby roncstelepének pánikszobájába, ahonnan azonban a fiú megszökik, így Dean kénytelen lesz megkeresni. Csakhogy miután megtalálta öccsét és Ruby-t, Dean választás elé állítja Samet; vagy vele folytatja a vadászatokat, vagy a démonlánnyal, a választól azonban Sam tartózkodik, és mikor Dean szörnyetegnek nevezi fivérét, verekedés tör ki köztük, melyben Dean végül alulmarad. Sam ugyan magára hagyja megvert bátyját, az Bobby biztatására tovább tevékenykedik, hogy megvédje öccsét, azonban az angyalok; Castiel és felettese, Zakariás egy motelszobának kinéző helyre viszik, hogy ott készüljön fel fogadalma beteljesítésére. Csakhogy előbb-utóbb Dean kíváncsiskodni kezd, majd Zakariástól megtudja, hogy az angyalok rejtélyes módon azt akarják, hogy Lucifer kitörjön rabságából, melyre csupán akkor kerülhet sor, ha megtörik az utolsó pecsét; maga Lilith, amit pedig csak Sam tudna véghezvinni. Dean meggyőzi Castielt, segítsen megakadályozni a Menny terveit, így a korábban megismert próféta, Chuck Shirley által megtudva a pecséttörés helyszínét, az angyal odarepíti Deant, az azonban elkésik: öccse végez Lilith-tel, Ruby pedig felfedi előttük, hogy ő maga egész végig a Pokolt szolgálta. Dean ezt hallva, a démonölő tőrrel nekiront a démonlánynak és megöli őt, majd öccsével együtt végignézi, ahogyan Lucifer felemelkedik rabságából.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 57
Heti: 194
Havi: 810
Össz.: 192 923

Látogatottság növelés
Oldal: Jensen Ackles/Dean Winchester
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: odaát idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »