Supernatural

Ez az oldal azoknak készült, akik ráharaptak az Odaátra. Nekem sikerült, ezért összegyüjtöttem erre az oldalra minden olyan információt, ami hiszem, hogy nem csak engem, hanem sok más embert is érdekel, és a jó hír: mindig frissítem.

Lucifer

A Pokol oldalán 

 

 

Mark Pellegrino

 

Megalkotta Eric Kripke

Megszemélyesítője Bellamy Young,

Adrianne Palicki,

Mark Pellegrino,

Jared Padalecki

Lucifer adatai

Faja bukott angyal

Neme férfi Sam Winchester - porhüvely, Nick - átmeneti porhüvely]

Életkora ismeretlen

Képességei angyali képesség,

halhatatlan

Foglalkozása a Pokol ura

Családja Dean Winchester (báty) [porhüvely],

John Winchester (apa, elhunyt) [porhüvely],

Mary Winchester (anya, elhunyt) [porhüvely],

Samuel Campbell (nagyapa, elhunyt) [porhüvely],

Deanna Campbell (nagyanya, elhunyt) [porhüvely],

ismeretlen (dédapa, elhunyt) [porhüvely],

 ? (gyermek, elhunyt) [átmeneti porhüvely]

Házastársa Sarah (feleség, elhunyt) [átmeneti porhüvely]

Élettársa Jessica Moore (elhunyt) [porhüvely]

Lakóhelye Pine Creek, Delaware, USA (korábban) [porhüvely]

 

Lucifer az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat kitalált szereplője, akit Mark Pellegrino és Jared Padalecki alakít. 

Lucifer

 

Lucifer a sorozatban a Pokol urát, a démonok legfőbb vezetőjét alakítja, aki egykor Isten egyik angyala volt, ám elbukott, ezért Mihály arkangyal legyőzte és örök időkre a Pokolba zárta. Több ezerévnyi rabság után Lucifer mindenáron szabadulni akar, ezért Azazel vezetésével megbízza a démonokat, mindenáron törjék fel a 66 pecsétet, mely ha sikerrel jár, a Sátán a Földre szabadulna, és eljönne az Apokalipszis. Mivel egykor angyal volt, képességei még mindig aktívan működnek, mellyen hatalmas pusztítást tud okozni. Halhatatlan, még a legendás fegyver, a Colt sem végez vele. A Bibliával ellentétben, nem tűnik sem agresszívnak, sem hataloméhesnek, csupán nyugalmat akar a világban. Egyik átmeneti porhüvelye egy Nick nevű férfi, a fő porhüvelye pedig nem más, mint Sam Winchester, megszállni valamelyiket azonban csak annak beleegyezésével tudja.

Lucifer neve először a 3. évadban merül fel, amikor is Dean és egy Casey-t megszálló démon beszélgetése során utóbbi felfedi, hogy az ő istenük maga a rabságban tartott Lucifer

Jensen Ackles, Miscellaneous Actor, Jared Padalecki

 

A 4. évad elején a név ismét felcsendül fel, amikor Castiel tájékoztatja a Winchester fivéreket, hogy a démonok elkezdték a Lucifer szabadulásával is végződhető 66 pecsét feltörését. Mint kiderül, 1972-ben Azazel a marylandi Ilchester egyik zárdájában több apácát is brutálisan meggyilkolt, hogy képes legyen beszélni urával, Luciferrel. A Sátán ekkor bízta meg alattvalóját, hogy válasszon ki egy csecsemőt, és ruházza fel különleges hatalommal, hogy az majd képes legyen feltörni a 66 pecsét legutolsóját; megölni a legelső démont, Lilith-et.  

Lilith, az utolsó pecsét  

 

Az évad végén Lucifer terve beválik, de közben rengeteg démont veszít- köztük Azazelt: Sam  megöli Lilith-et, ezzel megtörik az utolsó pecsét, ő maga pedig hatalmas fényözön kíséretében,a Winchester fiúk szeme láttára emelkedik fel a Pokolból.

 

 

Lucifer kiszabadulása

 

Szabadulása után -melynek eredményeképpen az Apokalipszis lovasai is elszabadultak-, az 5. évadban Lucifer azonnal megkörnyékezi egyik átmeneti porhüvelyét, egy Nick nevű férfit. Hogy meggyőzze őt, annak korábban elhunyt felesége, Sarah képében jelenik meg előtte, és megidézi szintén elhunyt kisgyermekét, így sikerül elnyernie Nick bizalmát; annak beleegyezésével megszállja a férfi testét. Mivel a valódi porhüvelye maga az ifjabbik Winchester fiú, és az őt védő Enochiai pecsét miatt képtelen megtalálni, meglátogatja őt álmában, ezúttal a fiú meggyilkolt barátnője, Jessica alakjában tűnik fel, és elárulja Samnek, hogy ő a porhüvelye, és előbb-utóbb úgyis rá fog találni. Mikor Deant Zakariás arkangyal a démonok uralta 2014-be küldi néhány napra, ott a fiú rájön, hogy abban az időben már Lucifer Sam testét használja, illetve egy bevetés során találkozik is az Ördöggel, aki támadói megölése után, elbeszélget Deannel: elmeséli neki, hogy ő mindig is imádta Istent, azért kellett elhagynia a Mennyeket, mert ellenezte az emberek megteremtését, akik szerinte teljesen romlott lények.

A beszélgetés során kiderül, Sam Detroitban adta át testét a Sátánnak. A normális idősíkban, Lucifer elhatározza, megidézi a Negyedik Lovast, a Halált, ezért a missouri Carthage városában néhány ember kivételével mindenkit lemészárol, és belekezd a rituáléba. Mikor feltűnnek a környéken a Winchester fivérek három társukkal, Lucifer elfogja közülük Castielt, míg Ellent és Jot egyik segítőjére, a korábban Meg Mastersként ismert démonra bízza. Hiába próbálja maga mellé állítani, az angyal nem enged neki. Folytatja a szertartást, ám a két megmaradt fivér megjelenik, Dean pedig a Colttal fejbelövi az Ördögöt, aki ugyan kidől, néhány pillanattal később gondtalanul kel fel, és közli, a pisztoly csupán 5 teremtménnyel nem képes végezni a világon, és ő köztük van. Ezt követően, kiüti Deant, majd néhány démont feláldozva, befejezi az idézést. Winchesterék Castiellel ugyan elmenekülnek a helyszínről, Lucifer büszkén köszönti a megjelenő Halált. Később, a Winchesterek összefognak néhány istennel, hogy együtt csalják csapdába Lucifert -akinek átmeneti porhüvelye már elég rossz állapotban van-, ezért leszedik Sam bordájáról az angyalok elöli láthatatlanságot biztosító Enókiai jeleket, az Ördög így gondtalanul rátalál. Érkezése után elkezdi sorra legyilkolni az isteneket, végül szembekerül saját fivérével, Gábriellel. Az angyal feltartja ellenfelét, amíg Dean és Sam a megmaradt istennel elszöknek, majd a Sátán hiába kéri Gábrielt, ne kényszerítse a megölésére, az rátámad, így Lucifer kénytelen megölni; karjával átdöfi testvérét.

Miscellaneous Actor

 

Az évad végén Luciferhez detroiti tartózkodása idején betoppan Dean és Sam, hogy utóbbi magába fogadja, utána pedig terve szerint visszazárja korábbi börtönébe. Ugyan Lucifer tud róla, hogy náluk van a ketrec kulcsa -a négy lovas mindegyik gyűrűje-, megszállja a fiút. Azonnal átveszi a porhüvely feletti hatalmat, és elteleportál a helyszínről. Egy tükrön át kommunikál a testbe zárt Sammel, és sorra jeleníti és öli meg a fiú korábbi ismerőseit, barátait. A Mihállyal való összecsapása a sors szerint Lawrence-ben lesz egy temetőben, ezért meg is jelenik a helyszínen, ahol próbálja meggyőzni az angyalt, ne küzdjenek meg, hiszen nem akarja bántani a fivérét. Végül Dean és két társa, Castiel és Bobby jelennek meg, és Cas egy szentelt Molotov-koktéllal megsebzi Mihályt, aki ettől szörnyű kínok közt elteleportál. A Sátán ettől teljesen bepöccen: egy csettintés erejével szétrobbantja Cast, Bobby nyakát pedig kitöri, amikor az rálő fegyverével. Ezt követően elkezdi verni Deant, teljesen szétroncsolja a fejét, majd annak autóján folytatná a püfölést, azonban az Impalát látván, Samben felelevenednek emlékei bátyjával, és visszanyeri uralmát a teste felett. Sam végül magába zárva a Sátánt, a lovasok gyűrűit felhasználva, visszaugrik a börtönbe, és magával rántja Mihályt is. Lucifer ezzel ismét rabságba kerül.

 

Epizódjai:

- Lucifer Rising

- Sympathy for the Devil

- Free to Be You and Me - The End

- Abandon All Hope

- Hammer of the Gods

- Swan Song

 

 Az igazi Lucifer a biblia szerint

 

 

Ki is igazán a sátán? Bukott angyal? Isten ellensége, a keresztény vallás ügyeletes rosszfiúja? Egy hatalmas, a teremtett világgal szemben örök gyűlöletet érző, kegyetlen és pusztító szellem? Egy biztos: amennyire titokzatos a kiléte, annyira sokféle néven szerepel az emberiség kultúrájában. A sátán szó a héber szaitan kifejezésből származik, melynek jelentése: vádló. A magyarázathoz a judaizmus legősibb szentirataihoz kell fordulni. Ezekben az áll, hogy amikor a világ teremtésének hajnalán isten szabad akaratú lényeket kívánt létrehozni - elsősorban az embert -, az angyalok alázatosan dicsérték a legfőbb Úr tervét. Kivéve egyetlen arkangyalt, Lucifert. Kijelentette, hogy az ember nem fogja beváltani Isten reményeit: a Föld „kisistene”ugyanis arra fogja felhasználni a szabad akarat tudományát, hogy gonoszságokat kövessen el, önző módon harácsoljon és kárt okozzon minden élőlénynek. Ez az angyal - aki tehát ennyire nem bízott az emberi fajban – Isten Égi udvartartásán belül az Úr után a legmagasabb rangúnak számított, és Isten leggyönyörűbb teremtményének számított, tudása miatt pedig még a maguk a leghíresebb arkangyalok, Gabriel, Mikhael, Rafael, és Uriel is tisztelték. Aztán mikor Isten valóban megteremtette Ádámot és Évát, a kételkedő angyal odalépett trónusa elé és kijelentette: soha többé nem szolgálja őt. Isten parancsára ekkor a négy arkangyal megragadta a lázadót, és lehajította az égből. A lázadó angyal soha nem nyugodott bele a vereségébe. Földre hullása után maga köré gyűjtötte azokat az angyalokat, akik már az égben is csodálták tudását és mágikus erejét, s e sereg élén felkelést robbantott ki Isten és égi udvara ellen. Ez volt az a titokzatos fejezet a történelemben, melyet a legősibb közel-keleti legendák úgy emlegetnek: az angyalok lázadása. A felkelés állítólag nemzedékeken keresztül tartott. A lázadó angyalsereg különféle állalakokban - főként emberi külsőt felvéve – elkezdték tanítani az embereket azokra a tudományokra, melyeket Isten titkosnak nyilvánított. Ilyen tiltott mesterségek voltak az asztrológia, a számmisztika, a nekromancia (halottidézés), a jóslás, a fénnyel való gyógyítás és az alkímia. Mindezeket tehát – a héber hagyományok szerint – éppen a lázadó angyaloktól, de különösen azok vezérétől, az ekkor már Mennyország szerte „Szaitan”-nak nevezettfő-lázadótól tanulta meg  az akkori emberiség. Emiatt tiltják szigorúan Mózes törvényei a jóslást, az álomfejtést, a halottaktól való tudakozódást, és a csillagok olvasását. Miközben átadták a titkos tanokat az embereknek – „az Ég fiainak” – fejébe szállt a dicsőség. Hencegni kezdtek, hogy ők a Föld valódi urai, majd megerőszakolták az emberek asszonyait és lányait. Ezekből a nászokból azonban nem emberi angyalok, hanem óriások és más buja és kegyetlen keveréklények születtek. A földön elszabadult a pokol: az óriások emberhússal és vérrel táplálkoztak, de egymást is kíméletlenül pusztították. Végül Isten megelégelte a dolgot és özönvizet zúdított a Földre, melybe belefulladtak mind az óriások, mind a lázadók által nemzett szörnyek. Magukat a zendülőket az Úr könyörtelenül megbüntette: egy sziklához láncolta őket valahol a Föld belsejében. Vezérük ekkor vesztette el örökre az égi angyalokra jellemző szépséges és örökifjú külsejét, s lett olyanná, amilyennek a középkori metszetek ábrázolják: szarvakkal, patával rendelkező szőrös testű, lángoló tekintetű lény. Ott uralkodik azóta is a büntetés helyén, melyet azóta neveznek pokolnak. Egy, a Qumráni tekercsekben fennmaradt ősi legenda szerint azonban évente egyszer megnyílik a talaj a szíriai sivatag egy bizonyos pontján, s egy pillanatra látni lehet a Sátánt, s a vele együtt megkötözött, iszonyú kínokat szenvedő lázadó angyalokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 48
Heti: 30
Havi: 1 052
Össz.: 190 397

Látogatottság növelés
Oldal: Lucifer
Supernatural - © 2008 - 2018 - odaatfans.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: supernatural idézetek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »